Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

100 milliós fejlesztés a Húsos Horgászegyesület tavain

Haraszti Gábor | 2023.03.16.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és Varga-Kovács Beatrix projektmenedzser részvételével projektismertető fórumot tartott a Pápai Húsos Horgászegyesület. Az egyesület közel 100 millió forintot nyert egy TOP-pályázaton a tulajdonában lévő tavakon megvalósuló infrastrukturális fejlesztésekre.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés keretében megvalósuló, A Pápai Húsos Horgászegyesület horgásztavainak turisztikai célú infrastrukturális fejlesztése elnevezésű projektre 98.634.100 forintot nyert el az egyesület. A közösség 2021 márciusában nyújtott be támogatási kérelmet, melyet novemberben pozitívan bíráltak el, így 2022 januárjában elindulhatott a projektmegvalósítás időszaka.

Kovács Zoltán reményét fejezte ki, hogy nemcsak az egyesület, de a város és a térség is profitálhat a turisztikai fejlesztésből.

– A beruházás indirekt módon segíti a térség jövedelemtermelő képességét. Sok tennivaló volt eddig is és ezután is, nagyon örülünk, hogy sikerült elnyerni ezt a támogatást, jó célt szolgál és jó helyre is került, hiszen az ország legnagyobb civil közössége a horgászoké.

Áldozó Tamás magánemberként, borsosgyőri polgármesterként és vármegyei önkormányzati képviselőként is támogatta a beruházást.

– A mintegy 1700 önkormányzatot magában foglaló Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) társelnökeként is szeretném felajánlani a segítségemet az egyesületnek, remélem, hogy miután ez a beruházás megvalósul, további lehetőségek kínálkoznak előttünk.

Varga-Kovács Beatrix projektmenedzser elmondta, a közel húsz hónapot felölelő fejlesztés során megújul a tavak elérését szolgáló bevezetőút és a stégekhez vezető gyalogút, a terület védelme érdekében kerítést is kihelyeznek.

– Nyolc, napelemmel működő kandeláber, négy okoslámpaoszlop és napelemrendszer kerül kihelyezésre, tíz stéget akadálymentesítenek, ezen felül egy mesterséges gyermekpartot alakítanak ki, sőt a közösségi ház is megújul. Mindezért az egyesület azt vállalta, hogy a projekt zárását követő öt évben a látogatók száma minden évben 1233 fő fölött lesz.

Orbán Péter, az egyesület elnöke mérföldkőnek nevezte a beruházást.

– Hatalmas, korábban nem tapasztalt fejlődés előtt állunk, nem hittem volna, hogy ezt valaha is elérjük. Ősztől minden olyan szolgáltatás rendelkezésre fog állni, amit a horgászok, a vendégeink megérdemelnek. A mottóm mindig az volt, hogy a száj széle minél közelebb legyen a fülhöz, ennek érdekében mindent meg fogunk tenni.

A projekt zárási dátuma 2023. szeptember 30.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: