Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

1200 táncos a színpadon

Haraszti Gábor | 2024.02.19.

A Zsoodance Táncsport Egyesület 8. alkalommal rendezett nyílt, országos táncversenyt a Városi Sportcsarnokban. A kupán két nap alatt közel 460 produkcióval 1200 táncos járult a zsűri elé. A pápaiak 11 koreográfiát mutattak be és nyolc arany minősítést szereztek.

Manó, gyerek, junior és felnőtt korcsportban szóló, duó, csoport és formáció kategóriában az ország minden részéből regisztrált nevezést a versenyiroda, sőt még Szlovákiából is üdvözölhettünk táncosokat. 

– Az első napon 250, a másodikon 210 koreográfiát értékelt a zsűri, lett volna még több nevező is, de egyszerűen több produkciót már nem tudtunk belepréselni ebbe a két napba – mesélte Cserkuti Zsófi szervező, a Fest megálmodója. – A második napon miután a minősítő verseny véget ért, a profiké volt a küzdőtér, akik hip-hop, modertánc, látványtánc és open kategóriában mérték össze ügyességüket. A zsűriben Vér Hajnalka diplomás táncpedagógus, Toronya Alexandra táncpedagógus, Dukai Anett, a BRONSIS Tánciskola művészeti vezetője, Bakos Melis, a Panic Crew TSE alapítója, valamint Kassai Gábor, a R3DONE Dance Studio tanára foglalt helyet. Örülök, hogy ilyen népszerű a versenyünk, két nap alatt 35 egyesület táncosa indult.

A Zsoodance az első napon nyolc arany- és három ezüst minősítést szerzett, másnap a profi kategóriában Döbrössy Eszter és Ihász Fanni junior hip-hop duóban pedig harmadik helyen végzett. A VIII. Zsoodance Fest Kassai Gábor workshopjával zárult.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: