Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

140 éve indult el az iparostanoncok képzése

Horváth Andrea | 2024.04.15.

Iskolatörténeti kiállítás nyílt az Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola aulájában. A tárlat apropója, hogy az idei a 140. tanév azóta, hogy 1883-ban megindult az iparostanoncok oktatása Pápán. A megnyitón részt vettek az iskola jelenlegi és egykori oktatói, tanárai, a diákok, a duális képzésben résztvevő partnerek is. Az évforduló alkalmából az iskola jubileumi hetet szervez, melynek fővédnöke dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő.

A kiállításmegnyitón dr. Kovács Zoltán felidézte az iskolatörténet legfontosabb állomásait, s megköszönte mindazok munkáját, akik az eltelt közel másfél évszázad során azért dolgoztak, hogy az Acsády ismert és elismert iskola legyen.

 

Az iskola aulájában a tárlókban régi tárgyak, dokumentumok kaptak helyet, illetve a falakon sajtóemlékek olvashatók, a tanműhely folyosóján pedig régi mesterremekek, eszközök, tárgyak láthatók.

 

Berta Ildikó, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója is köszöntötte a megjelenteket. Kitért a szakképzés jelenkori kihívásaira, kiemelve, hogy a tudás elsajátítása mellett a digitális készségek és az alkalmazkodóképesség kiemelt szerepet kapnak abban, hogy a tanulók helyt álljanak a munkaerőpiacon. Mindazonáltal a jövő sikereihez kellenek az elődök eredményei, hisz a 140 év alatt nagyon sok kiváló tanár és szakoktató készítette fel a nemzedékeket, hozzájárulva a megmaradáshoz, a biztos jövőhöz.

Matting Mónika megbízott igazgató nyitotta meg a kiállítást, kiemelve, hogy a tárlatban látható fotók, tárgyak, dokumentumok segítenek abban, hogy a szemlélődő jobban megértse és értékelje az iskola hagyományait és értékeit. Időutazásra invitál, felidézve azokat az eseményeket, személyiségeket, akik és amik formálták az iskola arculatát.

 

A kiállítás ezen a héten megtekinthető, előzetes bejelentkezést követően.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: