Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

15 diák kapott Bursa ösztöndíjat

Huszár Hajnal | 2024.01.25.

A tanév második felétől kapják meg támogatásukat azok a felsőoktatásban tanuló diákok, akik sikeresen pályáztak a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra. A pályázatokat november 3-ig kellett benyújtani, ezt követően döntött a Humánerőforrás Bizottság, mely a beérkezett 21 pályázatból 15-öt pozitívan bírált el.


A Bursa pályázatot megelőzően az önkormányzat Tanulmányi Támogatási Rendszerének másik két elemére vonatkozóan már október végén megszületett döntés. Eszerint a benyújtott 13 lakhatási pályázat közül 8 részesült pozitív elbírálásban, az utazási támogatást igénylők közül pedig 9 hallgatóval kötötte meg a támogatási szerződést az önkormányzat.


Az idei tanévre vonatkozóan összesen 15 diák kapott önkormányzati támogatást tanulmányai folytatásához, közülük 8 fiatal mindhárom támogatási formában részesül, egy hallgató számára pedig két támogatási címen nyújt segítséget az önkormányzat.
És bár az utazási támogatások összege nem fix, hanem az utazás költségével egyenlő, az első féléves menetjegyeket, bérleteket pedig január végéig nyújtják be a hallgatók, így a város által biztosított teljes támogatási összeg pontosan még nem ismert, az azonban biztos, hogy összesen közel havi fél millió forint támogatást fizet ki a város a fiatalok számára.

(Fotók: Storyblocks)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: