Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

16 aranyérem

Horváth Andrea | 2024.04.06.

A tapolcafői kertbarátok is részt vettek a Várpalota Pétfürdő Kertbarát Kör Egyesület rendezésében ma megtartott vármegyei borversenyen. Összesen 74 bort neveztek a résztvevők, a 10 fő tapolcafői kertbarát 24 borral vett részt. A 74 bormintából 31 aranyérmes lett, ebből a tapolcafői kertbarátok 16 aranyérmet hoztak el. 

Külön jó hír, hogy Szarka Ferenc zefír és othello bora nagy aranyérmet kapott. Most is beigazolódott, hogy a tapolcafői „Döbrés” nevű szőlő hegyen termelt szőlőkből kitűnő borok készülnek és felveszik a versenyt a neves szőlőterületeken termelt szőlőkből készült borokkal. 

A tagok többek között furminttal, cserszegi fűszeressel, rizlingszilvánival, olaszrizlinggel, othelloval, vegyes vörös, rozé és fehérborokkal neveztek.
 A rubinpiros, enyhén labruska ízű és illatú csersavban gazdag asztali Othello vörösbor most is kiválóan szerepelt a megmérettetésen. Ugyan bortörvény szerint országos versenyre direktermő volta miatt nem vihető, a vármegyei borversenyen elég népszerű volt. Az utóbbi időben egyre kedveltebb borfajta lett, olvasható a tapolcafői kertbarátok közösségi oldalán.

Gratulálunk a szép eredményhez!

Fotó: Tapolcafői Kertbarát Kör

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: