Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

175 év – 175 km

Horváth Andrea | 2023.09.26.

175 éves a Magyar Honvédség. A jubileum tiszteletére szervezett programsorozathoz kapcsolódva Pápáról indult ma reggel az a gyalogtúra, melynek keretében 175 km-t tesznek meg a résztvevők 4 nap alatt. A túra teljesítésével tisztelegnek a jelen kor katonái és a túrához csatlakozók.

A Március 15. téren az ihász-pusztai csata emlékére állított Honvéd-emlékműnél tartották az ünnepséget. Dr. Áldozó Tamás polgármester beszédében kiemelte, hogy nem 175 éve fogott először kezébe fegyvert magyar katona a haza védelmében, de az önálló magyar hadsereg megalakulásának éve 1848. Kitért az 1848-49-es forradalom és szabadságharc helyi vonatkozásaira is, kiemelve, hogy bár a város nem volt ütközetek helyszíne, de nagyon sok pápai állt nemzetőrnek.

Gadó Imre alezredes, parancsnokhelyettes elmondta, megtiszteltetés, hogy Pápa lehet a kiindulópontja ennek a gyalogtúrának. Ezt követően  Dr. Áldozó Tamás polgármester, Gadó Imre alezredes, parancsnokhelyettes és Farkas László, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége elnöke helyezett el koszorút az emlékműnél, majd szalagot kötöttek a túrazászlóra.

A 10 fős csoport az ünnepség után útnak indult, a tervek szerint naponta 40-50 km-t tesznek meg. Ma este Borzavárig érnek el, s a menet túraútvonalakon vonulva szeptember 19-én pénteken 10 órára érkezik Pákozdra.


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2023.12.01.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: