Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

17 kg halat fogott a horgász világbajnok

Varga András | 2024.03.30.

Három vármegye  kitűnő horgászait látta vendégül szombaton a Borsosgyőr melletti Húsos tó.  Veszprém, Vas és Zala legjobb halfogói mérkőztek meg rakóbotos szerelékkel. Ebben a kategóriában nyert többször is világbajnokságot Tímár Gábor, aki elfogadta Orbán Péter meghívását, hogy erősítse a Veszprém vármegyei csapatot és tartson egy kis bemutatót is az érdeklődőknek. Egy rakóbot akár 12 és fél méter hosszú is lehet, így a kezelése komoly gyakorlatot igényel. Figyelembe véve, hogy szombaton a Húsos tónál 60-70 km/órás észak-nyugati szél fújt igazán komoly kihívás volt ez a verseny a résztvevőknek. Orbán Péter a horgász egyesület elnöke nem is volt elégedett a 397 kg-os összsúllyal. Nagyon szép nap a mai egyesületünk életében – mondta az elnök, olyan embereket láthatunk vendégül, akik a horgászatot magas szinten űzik, hiszen a rakósbotos kategória a horgászat művészete. Külön is megköszönte, hogy eljött Tímár Gábor és a Veszprém vármegyei csapatot erősítette.

Mivel az elnök szerint a rakósbotos horgászat nem nagyon jellemző a Húsos tóra inkább a féder szerelékes a gyakoribb, ezért is szervezték ezt a versenyt, hogy népszerűsítsék a hosszú botokat. Kíváncsisággal hallgatta Tímár Gábor előadását Dr. Áldozó Tamás is a kettes stégnél, ahol a világbajnok minden mozdulatát érdeklődők követték. A polgármester elmondta, hogy a pályázat elkészülte óta nem volt a tónál, de most örömmel látja, hogy  jó helyre került a fejlesztés. A statisztikai adatok szerint Magyarországon átlagban minden tizedik ember hódol a horgászatnak, családtagjaikkal együtt pedig ez igazán tekintélyes szám. Ugyanez mondható el Pápa város horgász közösségéről is, ezért is fontos, hogy megfelelő körülmények között tölthessék a szabadidejüket.

Tímár Gábor nem véletlenül nyerte meg már több alkalommal a világbajnokságot. Impozáns felszereléssel érkezett, teljesen belakta a stéget. Először egy kilenc és fél méteres bottal kezdett, úszóval megmérte a vízmélységet, majd többféle csalit és etetőanyagot is kipróbált, míg megtalálta az igazit és sorban fogta is a halakat. A vármegyék sorrendje a késő délutáni mérlegelésnél a következőképpen alakult. Veszprém-Vas-Zala.

Orbán Péter végül azt is elmondta, hogy a pályázat teljesítésének még egy nagyon fontos része a jelenlegi feladatuk. Felkínálni a horgászoknak a tó adta lehetőségeket, hiszen szeretettel várnak minden horgászt napi jeggyel is, hogy mindenki részese lehessen ennek a csodálatos kikapcsolódásnak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: