Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
ZENE

1,2 milliárd forintnyi kártérítést követelnek az együttestől!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.03.12.
2009-ben jelent meg a Muse ötödik albuma, a The Resistance, amelynek utolsó három dala, az Overture, a Cross-Pollination és a Redemption egy Exogenesis: Symphony című ambiciózus projekt egy-egy része volt, amelyen Matt Bellamy évekig dolgozott, egy Charles Bolfrass nevű férfi azonban azt állította, hogy a banda tőle lopta az ötletet és ezért 3,5 millió dolláros (1,2 milliárd forint) kártérítést követelt.
 

 
Bellamy akkoriban így nyilatkozott az Exogenesis: Symphony-ról: "van egy háromrészes új szerzeményünk, ami igazából nem is dal, hanem inkább szimfónia. Sok nagyzenekaros rész van benne, de nem akartam kiadni a munkát egy karmesternek vagy zeneszerzőnek, úgyhogy mindent én magam csináltam meg, ami évekbe telt, de ha minden jól megy, a következő albumunkon ez lesz az utolsó három szám."
 
Bolfrass három évvel a lemez megjelenése után állt elő azzal, hogy még 2005-ben elküldte a sci-fi rockoperája forgatókönyvét a zenekar tagjainak, akik ezt követően nemes egyszerűséggel lenyúlták az ötletét, a banda szóvivője azonban ezt határozottan cáfolta: "ez az egész ügy teljesen abszurd. Egy szó sem igaz belőle. A Muse tagjai sosem látták az állítólagos forgatókönyvet, sőt, még csak a szerzőjéről sem hallottak. Véleményünk szerint az is magáért beszél, hogy három év telt el az album megjelenése óta, és most merültek fel először ezek az alaptalan vádak."

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: