Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

2000 sportolót támogat a város

Huszár Hajnal | 2024.03.28.

Ma délelőtt döntött a humánerőforrás bizottság az idei sporttámogatásokról. Az önkormányzat költségvetésében az idei évre 115 millió forintot különített el a sportegyesületek számára, ennek sorsáról a beérkezett pályázatok alapján döntött a bizottság. Az egyesületek bérleti díjra és működési költségre kaphatnak támogatást, melynek összege nem haladhatja meg a pályázó sportegyesület összes egyéb helyről származó bevételét. A felhívásra 23 érvényes pályázat érkezett be a városházára és összesen 127 millió forintnyi igényt nyújtottak be az egyesületek.

-A bizottság egyesével döntött a sportegyesületek támogatásáról és valamennyi szabályos pályázatot támogattunk, a bizottság egyhangúan szavazott – közölte Szabadkai Verita.

 

Az ülés levezetője elmondta, dr. Áldozó Tamás polgármester több módosító javaslatot tett a támogatások kapcsán, ezeket is befogadta a bizottság. Eszerint a két legnagyobb sportegyesület esetében olyan módosítás történt, hogy a bérleti díjra fordítandó összeget egész évre megkapták, a működési költségek támogatásának pedig az első féléves összegéről döntöttek, ugyanakkor nekik a második félévben lesz lehetőségük újabb pályázatot benyújtani. A Pápai Vasas Teke Klub Sportegyesület csak a bérleti díjra kapott támogatást, az ő működésüket segítő forrást az önkormányzat más alapból biztosítja, a Kéttornyúlaki SE 3 millió forintos beruházási igényét pedig szintén más módon elégíti ki az önkormányzat. Így összesen 100 millió forintot osztottak szét a mai ülésen.

-Az elmúlt évek gyakorlata szerint a pályázati kiírás feltételeinek megfelelő jogos támogatási igényt minden pályázó esetében megszavaztuk – emelte ki Szabadkai Verita, vagyis jellemzően megkapták az igényelt pénzt az egyesületek.
-Az egyesületi támogatások stratégiai fontosságúak számunkra – hangsúlyozta dr. Áldozó Tamás – ezek az egyesületek olyan szolgáltatásokat képesek nyújtani a város polgárainak, amit más keretek között nagyon nehéz lenne megvalósítani.

Hozzátette, egy közös tanulási folyamat eredménye, hogy az egyesületek által igényelt forrást szinte minden esetben biztosítani tudják, hiszen az egyesületek megértették azt a keretrendszert, amit számukra felkínált az önkormányzat.
A megszavazott sporttámogatásokkal közel 2000 rendszeresen sportolót támogat a város, közülük 1459-en 18 év alatti fiatalok.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: