Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:

22 éves jelölt nyert Pázmándfalun

Koródi Petra | 2024.06.10.

A 22 éves Guth József lett az új polgármester a Győr-Moson-Sopron vármegyei Pázmándfalun. A körülbelül ezer lakosú településen – magas részvétel mellett – a szavazók majd 70 %-a Guth Józsefnek adott bizalmat. Az új polgármester korábban is sokat tett településéért, eddigi munkáját a falu most meghálálta.

Guth József életében a segítségnyújtás, a tenni akarás központi szerepet játszott. Közösségi munkáját Pázmándfalun a tízes éveiben kezdte: két, helyi egyesület tagjává vált. A jelenlegi nevén Poznan Sport, Kulturális és Faluszépítő Egyesület tagjaként számos kisebb és nagyobb, a falu környezetére irányuló fejlesztő, díszítő munkában részt vett. A fiatal polgármester hálás az egyesület korábbi vezetőjének Polcsik Emilné, Magdi néninek, aki támogatta és segítette az útján, s teret adott tenni akarásának. Guth József nemcsak Pázmándfalu környezetének fejlesztésében és szépítésében vett – és vesz – részt, hanem a település közbiztonságának növelésében. A helyi Polgárőr Egyesület tagjaként a lakosok és a falu védelmének jelenleg is aktív szereplője. A frissen megválasztott településvezető a falu térfigyelő kamera-rendszerének kialakításához is hozzájárult korábban, egy sikeres pályázat megírásával.

Mentős, önkéntes tűzoltó és korábbi Városi Diákönkormányzat vezető
Nemcsak a faluban, hanem a középiskolában is kitűnt Guth József kiemelkedő közösségi tevékenysége. A PÁGISZ-ba járt, ahol a diákönkormányzat elnökeként, majd később a Városi Diákfórum vezetőjeként, a győri diákélet aktív szereplőjeként betekintést nyert a vezetés-szervezés világába, közelről látta és részt vehetett a települési önkormányzati munkában is, amely tapasztalatot  – mint mondja – Pázmándfalun is szeretné kamatoztatni.
A segítségnyújtás és az adni akarás a felnőtt életében is megmutatkozik: jelenleg a pannonhalmi Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltója, főállásban pedig az Országos Mentőszolgálat munkatársa.

A szavazatok majd 70%-a Guth Józsefé lett
Izgalmasan alakult a választás Pázmándfalun. Először öt, majd négy jelölt versengett a polgármesteri címért, végül pedig csak három névre lehetett szavazni. A korábbi polgármester Nagy Imre Gusztáv még a jelentkezési időszakban jelentette be visszalépését, amíg a választást megelőző napokban pedig Kiss Zsófia Flóra vonta vissza jelöltségét. Kiss Zsófia egy videós üzenetet is készített a falubeliek számára, amelyben arra kérte az őt támogatókat: fontolják meg, hogy szavazatukat Guth Józsefnek adják.
A pázmándfaluiak Szemes Norbert (MEMO), Vámosiné Zalka Ágnes (független) és Guth József (független) polgármesterjelöltek közül választhattak június 9-én. A valasztas.hu éjszaka közzétett, nem jogerős adatai és 100% feldolgozottság mellett: Szemes Norbert (MEMO) 91 szavazatot, Vámosiné Zalka Ágnes (független) 95 szavazatot, amíg Guth József (független) 395 szavazatot kapott a polgármesteri listán. Guth József egy eredményváró eseményt is szervezett az  önkormányzati választások estéjén, de maga sem sejtette, hogy ekkora öröm és megtiszteltetés éri majd.
 
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: