Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - GAZDASÁG

230-cal több buszjáratunk van, mint Ajkának

Molnár Anett | 2023.02.14.

16 vonalon 83 megállóhelyet érintve 380 autóbuszjárat közlekedik munkanapokon a városban – így foglalhatjuk össze számokban az új buszmenetrendet. 

 

 

Megnéztük a Pápához hasonló lélekszámú települések buszközlekedését, és összehasonlítottuk városunkéval. 
Nézzük a számokat!

 

 

Pápán 16 vonalon 380 buszjárat közlekedik egy nap, ebből a fővonalon – az Autóbusz-állomástól a Pápakovácsi elágazóig, illetve ezen az útvonalon vissza – 51 járat van. A szinte azonos lélekszámú és területű Ajkán naponta 5 vonalon 150 járat közlekedik, a fővonalon pedig 25 járat közül választhatnak az utasok. Mosonmagyaróváron 10 útvonalon 356 buszjárat közlekedik, míg a Pápánál kétszer nagyobb területen fekvő Baján 9 vonalon csupán 121 a járatok száma egy munkanapon. 
A fel- és leszállási lehetőségeknek is utánajártunk. Mutatjuk a megállóhelyek számát!
Pápán a fővonalon közlekedő buszokra 17 helyen szállhatunk fel, illetve szállhatunk róluk le. Mosonmagyaróváron 18, Ajkán pedig 12 megállóhelyet érintenek a fővonalas járatok. 
Az összes megállóhelyek száma városunkban 83, ez 55 százalékkal több, mint amennyi le- és felszállási lehetőség van például Ajkán.

 

De mennyiért buszozhatunk?

 

 

A vizsgált városok közül Pápán a legolcsóbb a menetjegy ára. Elővételben 200 forintot, a buszon váltva pedig 260 forintot kell fizetnünk érte. Ajkán a buszon megváltott jegy 380 forintba, Baján 285 forintba, Mosonmagyaróváron pedig 350 forintba kerül. A bérletárakat nézve is kedvezőbb a kép, mint Ajkán és Mosonmagyaróváron. 

Összességében tehát több járat közül választhatunk, ha úgy döntünk, hogy utunk során buszra szállunk, és a menetjegy ára is barátibb, mint a Pápához hasonló nagyságú településeken.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: