Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

400 millió forint támogatás csapadékvíz-elvezetésre

Huszár Hajnal | 2021.09.01.

Pápa Város Önkormányzata 400 millió forint támogatást nyert el a Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című, TOP-2.1.3-15 pályázati kiírásra benyújtott pályázatával, mely a város problémás területeinek csapadékvíz-elvezetését oldja meg. A TOP-2.1.3-15-VE1-2020-00042 azonosítószámú projekt támogatói okiratát augusztus 30-án adta ki a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága – erről adott hírt ma délelőtt dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester. A sajtótájékoztatón jelen volt Bakos László, a városrész önkormányzati képviselője is.

A tervezett beavatkozási területen, a Hóvirág utca és a Tapolca sétány kereszteződésében tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a fejlesztés célja a belterületre hullott csapadékvizek és a felszín alól előtörő fakadó vizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése, a belterületen áthúzódó vízfolyások és belvízcsatornák, belvízelvezető rendszerek rendezése.

Jelenleg az Ady és a Tapolca sétányon szükséges elválasztott rendszerű és megfelelő méretezésű csapadékcsatorna kialakítása, a kiöntések és károkozások elkerülése érdekében. A területen a szűk közterületek és a meglévő közműhálózat miatt zárt csapadékcsatorna kialakítása szükséges.

A TOP-os pályázat keretében 800 folyóméter hosszon 800 milliméter átmérőjű csatornát építenek az Ady és a Tapolca sétány területe alatt. A csatorna egyik végpontja a Kankalin utca torkolata, másik végpontja pedig a Kékfestő Múzeum. Az Ady és a Tapolca sétányt elválasztó Szalmavári Kovács János utcában – a megépítendő csatornába becsatlakoztatva – 110 folyóméter hosszúságban 400 milliméter átmérőjű zárt csapadékcsatornát fektetnek le. Vagyis a Jókai utca – Szalmavári utca torkolatában korábban megépített aknától a két sétány vonaláig Mindez azt jelenti, hogy két, egymásra merőleges csapadékvíz-csatorna épül, egyik a sétányok alatt, másik a Szalmavári utcában.

A létrejövő hálózat befogadója az Ady sétány alsó szakaszán meglévő 800 milliméter átmérőjű zárt csapadékcsatorna, amely a Tapolca patak régi medrének vonalvezetését követve az Erzsébet liget és Lehel utca alatt húzódó zárt szakaszon keresztül a Tapolca patak nyílt medrébe vezeti a csapadékvizet.

A megvalósított beruházással összesen 910 méterrel nő Pápa város csapadékvíz-védelmi létesítményeinek hossza.

Bakos László, a városrész önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón elmondta, az érintett utcákban lakók örömmel fogadták a beruházás hírét, hiszen a tervezett műszaki megoldások a beavatkozási területek védelmét biztosítják, és a beruházás megvalósításával a jelenleg fennálló problémák megszűnnek.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: