Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

40. börze – hagyományos siker

Horváth Andrea | 2023.04.16.

A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Pápai Csoportja idén is megszervezte hagyományos tavaszi gyűjtőtalálkozóját és börzéjét. A jubileumi, 40. Bakonyvidéki Éremgyűjtő Találkozó ezúttal is a Petőfi Gimnázium aulájában  tartották.  A programot éremcsere, kisárverés és tombolasorsolás is színesítette. 

Lóky György, a közösség tiszteletbeli elnöke volt a gyűjtőtalálkozó kezdeményezője. Mint mondta, ő a pécsi találkozót vette mintául, mely már nagyon jól működött akkor is. Az első börzét a Tiszti Klubban tartották, később a helyszín a Jókai Mór Művelődési Központ színházépülete lett, de legideálisabb otthon a Petőfi Sándor Gimnázium.

Buzás Gyula elnök elmondta, hogy a 40. jubileumi alkalom is szép számú árust és érdeklődőt vonzott. Bár a pápai csoport tagsága főként szépkorú, ezeken a börzéken egyre több fiatalt látni. Az éremgyűjtés ugyanis kicsit történelem, kicsit művészettörténet, címertan is, ha az ember komolyabban foglalkozik vele.

A börzén érmék, bankjegyek, értékpapírok, emlékérek, plakettek, régi képeslapok, s katonai vonatkozású tárgyak is helyet kaptak az asztalokon. A pápai éremgyűjtők az alkalomra ezer forintos alapra készítettek egy napig érvényes alkalmi pénzt, mely már harminc éves hagyomány, több visszatérő vendégnek gyűjteménye van már a pápai csoport pénzéből.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: