Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

4 polgármesterjelölt, 36 képviselőjelölt a helyi önkormányzati választáson

Huszár Hajnal | 2024.05.06.

Ma 16 óra volt a jelöltállítás határideje, a júniusi önkormányzati választásokra. A Helyi Választási Bizottság délutáni ülésén három napirendet tárgyalt: újabb jelölteket vett nyilvántartásba, nyilvántartásba vette a Mi Hazánk Mozgalom kompenzációs listáját és kisorsolta a jelöltek szavazólapi sorrendjét.

Dr. Édes Ágnes, a HVB elnöke arról tájékoztatta a Médiacentrumot, hogy a jelöltállítási időszakban három jelölőszervezet jelöltjeit vették nyilvántartásba. A nyilvántartásba vétel sorrendje szerint: a Fidesz-KDNP jelöltjeit, az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület – Demokratikus Koalíció – Jobbik-Konzervatívok – LMP-Magyarország Zöld Pártja – Magyar Szocialista Párt – Momentum Mozgalom – Párbeszéd-A Zöldek Pártja közös jelölőszervezet jelöltjeit és a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeit.


-Mindhárom jelölőszervezetnek mind a 10 egyéni választókerületben van egyéni jelöltje és mindhárom jelölőszervezet polgármesterjelöltet is állított. A nyilvántartásba vétel sorrendjében a jelölőszervezetek polgármesterjelöltjeként indul dr. Áldozó Tamás, Grőber Attila, Marton Sándor és független jelöltként Molnár István.
A 10 egyéni választókerületben összesen 36 képviselőjelölt méretteti meg magát. A 3 jelölőszervezet 10-10 jelöltje mellett 6 független képviselő, ők az 1-es, 3-as, 4-es, 5-ös, 6-os és 7-es választókerületben kérik a szavazók bizalmát.

A nemzetiségi önkormányzati választásokkal kapcsolatban a HVB elnöke azt közölte, két nemzetiség esetében tartanak választást városunkban június 9-én, a német nemzetiségi választásra 3, a roma nemzetiségi választásra 5 jelöltet vettek nyilvántartásba.

A bizottság napirendjén szerepelt a jelöltek szavazólapi sorrendjének megállapítása is, ez sorsolással történt.
-Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében, sorsolással kellett eldönteni, hogy az egyes képviselőjelöltek, illetve polgármesterjelöltek milyen sorrendben szerepeljenek a szavazás napján a szavazólapokon.
A Helyi Választási Bizottság mai határozatai és közleménye a város hivatalos honlapjának választási információk menüpontja alatt olvashatók.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: