Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

700 ezer négyzetméter – városszerte berregnek a fűnyírók

Huszár Hajnal | 2024.04.09.

A szokásosnál legalább egy hónappal előbb ébredt a természet, a kora tavaszi sok csapadék és erős felmelegedés pedig gyors növekedésre ösztönözte a fűféléket is. Így a korábbi évekhez képest a fűnyírási munkát is hamarabb kellett megkezdenie a városüzemeltetésért felelős cégnek.


Kádár Stela, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta a Médiacentrumot, hogy már a húsvét előtti héten megindultak a munkálatok városszerte. Elsőként – húsvétra készülve – a Szent József kápolna körüli több mint 6000 négyzetméteres területen nyírták le a füvet, de zajlott kaszálás és fűnyírás a Szabadság utca környékén, a füvesített körforgalmakban, a Kisligetben és a Erzsébet ligetben. Az ünnep után folytatták az Erzsébet ligeti gyep levágását és megkezdték a várkerti fűnyírást is.
-Összesen közel 700 ezer négyzetméternyi területen kell füvet nyírnunk a városban, jelenleg már több mint 250 ezer négyzetméteren végeztünk az első nyírással – közölte Kádár Stela.

A VFT és három alvállalkozó cég munkatársai ma is több helyszínen dolgoztak. Berregtek a fűnyírók a Várkertben, a Schwenczel réten és a Török Bálint utca környékén. Mint megtudtuk, a jövő héten a lakótelepi gyepfelületek következnek, ott folytatódik majd a fűnyírási munka.

Az önkormányzat fejlesztéseinek eredményeképpen egyre bővülő nagyságú zöldterületek nyírásával és kaszálásával a VFT külső vállalkozót kíván megbízni a szezon további részében, az ehhez szükséges közbeszerzési eljárás hamarosan lezárul – tájékoztatott az ügyvezető.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: