Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

80 éves Nagy József

Horváth Andrea | 2024.02.25.

Nagy József több évtizedes kiemelkedő színvonalon végzett faipari szakmai munkáját és közéleti tevékenységét több kitüntetéssel is elismerték. 2022-ben Pápa Város Önkormányzata Pápa Város Díszoklevele kitüntetésben részesítette Nagy József asztalosmestert az asztalosmesterség több évtizedes, kiemelkedő színvonalú gyakorlása, egyházi és civil szervezetek önzetlen támogatása, valamint a Pápa és Térsége Ipartestületben végzett áldozatos tevékenysége elismeréseként. 

Az ipartestület egyebek mellett kiváló kisiparos és arany fokozatú iparos címmel díjazta. Veszprém megye közgyűlése Pro Comitatu díjat adományozott neki. XVI. Benedek pápa apostoli áldását adta rá, mint a nagyteveli templom jótevőjére. A Szent László-aranyérem mellett a Szent Anna-plébánia Rácz Anna-díját is kiérdemelte.

Nagy József asztalosmester több mint ötven éven tevékenykedett a faiparban, szakértelme  garancia volt a minőségi kivitelezésre Pápa környékén. Életében fontos szerepet tölt be a katolikus hitvallás, sok karitatív munkát vállalt el. Keze munkáját dicsérik több templom bútorai,  famunkái, illetve útszéli kereszt felújítása. A családi vállalkozást gyermeki vették át tőle, de tanácsaival segíti a munkájukat.

 Isten éltesse!
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: