Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

8400-an ingyen parkoltak a piacnál

Huszár Hajnal | 2024.02.02.

Január 2-án lépett életbe a piaci parkoló új működési rendje. A sorompókkal határolt parkolóban 1 órán át ingyenes a várakozás, fizetni csupán azoknak kell, akik ennél hosszabb időre hagyják ott járművüket. Az elmúlt hetekben egyre többen ismerkedtek meg az új rendszerrel és használták ki vásárlásra, ügyintézésre az 1 órás, díjmentes időtartamot.


 Az első hónap adatairól Bakos László, a VFT közlekedési forgalomtechnikai szervezője adott tájékoztatást a Pápai Médiacentrumnak. Eszerint januárban 8853-an parkoltak a piac környékén, közülük csupán 410 járműnek kellett fizetnie a várakozásért. Ez a parkolási szolgáltatást igénybe vevők mindössze 4 százaléka.

A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. tapasztalatai szerint az autósok gyorsan megtanulták az új rendszert. Az első hetekben a parkolóőrök segítették a járművezetőket és mutatták meg a sorompós rendszer használatát, de piacnapokon most is tájékoztatják az autósokat, hogy gördülékenyen használják a várakozóhelyeket. 

A januári számadatok egyébként azt is mutatják, hogy a 114 gépkocsi befogadására alkalmas parkoló minden beállóhelyén naponta kétszer cserélődnek a járművek.


 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: