Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

8800 méter, 800 millió forint

Huszár Hajnal | 2024.04.06.

 Négy év alatt közel 8000 méter ivóvíz- és szennyvízvezeték rekonstrukcióját végezte el a Pápai Vízmű Zrt. A 2019 és 2022 között zajló beruházások értéke meghaladta a nettó 800 millió forintot.

Ivóvízvezeték-csere zajlott a Téglagyári út környékén, a Nagysallói-Juhar utca csomópontban, a Wesselényi, Klauzál, Képző, Dózsa és Mező utcában, valamint a Kossuth utcán és a Csáky utcában. Ilyen munkákat végeztek a Külső-Veszprémi úton és az Öreghegyben is.

A szennyvízcsatorna rekonstrukciós munkák az Ányos Pál utcát, a Képző, Klauzál és Wesselényi utcát, valamint a Csáky utcát és természetesen a Kossuth utcát érintették.

Az elmúlt öt évben összesen 6914 folyóméter ivóvíz gerinc- és bekötővezeték újult meg a városban, továbbá 1874 folyóméter szennyvízvezeték rekonstrukcióját végezték el a szakemberek.
A vezetékrekonstrukciók elsődleges célja az üzembiztonság erősítése, a vízveszteség csökkentése és a hálózati veszteségek csökkentése a nagy átmérőjű vezetékeken – mondta Vörös Dániel, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója. A beavatkozások a biztonságosabb és költségkímélőbb üzemeltetést célozzák.

A vezérigazgató kiemelte, az egyes beruházásokat gondos tervezés és a hatóságok hozzájárulásának, engedélyének beszerzése előzi meg. A tervezett munkákat a gördülő fejlesztési tervbe illesztik be, ezeket az önkormányzatnak és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak is jóvá kell hagynia.

A Pápai Vízmű Zrt. következő ivóvízvezeték rekonstrukciója a Vásár utcán lesz, itt közel 300 méter hosszban cserélik ki a 300-as, város ellátó ivóvízvezetéket, az elosztó gerincvezetéket és a házi bekötéseket.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: