Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:

Tóth Bálint


HAZÁNK - KULTÚRA

Kettős jubileumra készül a Jászai

Szentgáthi Csaba | 2024.06.19.

Kettős jubileumra készül a tatabányai Jászai Mari Színház. Az intézmény 35, a társulat pedig 10 éves, amit számos különleges programmal szeretnének megünnepelni. Szatíra, bohózat, dráma és operett is szerepel az új évad repertoárjában, amelyben Király Attila rendezőként debütál majd.    


HAZÁNK - KULTÚRA

Átadták a Jászai Gyűrű-díjakat

Szentgáthi Csaba | 2024.06.13.

Átadták a Jászai Gyűrű-díjakat a tatbányai Jászai Mari Színházban. A társulat döntése alapján Bakonyi Csilla és Dévai Balázs vehette át az elismerést. Crespo Rodrigo, igazgató elmondta, a most véget érő évadban csaknem 200 előadást játszottak, tízéves jubileumát ünnepelte a MOST FESZT, a városmajori Szemle Pluszról pedig több díjjal térhettek haza. […]


HAZÁNK - KULTÚRA

Már az új évadra készülnek a Jászaiban

Szentgáthi Csaba | 2024.05.27.

Kortárs darabbal kezdődik az új évad a Jászai Mari Színházban. A Gloria egy New York-i szerkesztőségben játszódik, az ott zajló kisebb-nagyobb játszmák azonban bármelyik munkahelyi közösség számára ismerősek lehetnek. A Pulitzer-díjra is jelölt amerikai szerző 2015-ös szatírája Magyarországon másodszor Tatabányán kerül be a repertoárba. Stábunk az olvasópróbán járt.    


HAZÁNK - KULTÚRA

Woody Allen vígjátéka a Jászaiban

Szentgáthi Csaba | 2024.04.15.

Bemutatta a tatabányai Jászai Mari Színház a Játszd újra, Sam! című romantikus komédiát. A darab egy gátlásos, esetlen filmkritikus történetét meséli el, aki próbálja egyenesbe hozni zátonyra futott magánéletét. Képzeletében a Casablanca film sztárja, a valóságban barátai segítenek neki, de persze semmi nem úgy alakul, mint ahogyan azt eltervezték. 


HAZÁNK - KULTÚRA

Filmszerű lesz a Játszd újra, Sam!

Szentgáthi Csaba | 2024.04.12.

Az évad utolsó premierjére készül a tatabányai Jászai Mari Színház. A társulat szombaton mutatja be Woody Allen Játszd újra, Sam! című romantikus vígjátékát Crespo Rodrigo rendezésében. Broadway darab és film is készült már a csetlő-botló kisember történetéből, amely már több évtizede töretlen népszerűségnek örvend.    


HAZÁNK - KULTÚRA

Közönségdíjas lett a győri RÉV Színház

Szentgáthi Csaba | 2024.03.26.

A győri RÉV Színház nyerte el a közönségzsűri díját a tatabányai Monodráma és Stúdiószínházi Fesztiválon. A Jókedvvel, bőséggel című darab mellett a MOST FESZT harmadik napján Karády Katalin életének kevésbé ismert részletei elevenedtek meg, míg a Szabad ötletek jegyzéke József Attila lelkének legmélyebb bugyraiba vitte el a nézőket.   


HAZÁNK - KULTÚRA

Egy közismert hóhér visszaemlékezései

Szentgáthi Csaba | 2024.03.25.

Egy köztiszteletben álló ítéletvégrehajtó visszaemlékezéseiből született monodrámát is láthatott a 10. MOST FESZT közönsége Tatabányán. A Monarchia utolsó hóhéra voltam Lang Józsefről szól, aki pályáját élete hivatásának tekintette. Voltak saját fejlesztései is, munkáját pedig egyre gyorsabban és percízebben igyekezett elvégezni.   


HAZÁNK - KULTÚRA

Egy múzsa hattyúdala

Szentgáthi Csaba | 2024.03.22.

A magányos és boldogtalan Léda hattyúdala elevenedett meg a tatabányai Jászai Mari Színház kamaraszínpadán. Tatár Rózsa Ady és Adél – Lázálmok az életünkből című monodrámája Ady Endre és múzsája, Brüll Adél viharos szerelmének boldog és fájó epizódjait eleveníti fel. Léda szerepében a marosvásárhelyi színházi élet nagyasszonyát, Farkas Ibolyát láthatta a […]


HAZÁNK - KULTÚRA

Elkezdődött a jubileumi MOST FESZT

Szentgáthi Csaba | 2024.03.21.

Elkezdődött a 10. Monodráma és Stúdiószínházi Fesztivál a tatabányai Jászai Mari Színházban. A rendezvény öt napja alatt tizenegy előadást láthat a közönség. Egy formabontó görög drámával és egy bravúros beugrással kezdődött a programsorozat, amelynek része egy különleges fotókiállítás is.


HAZÁNK - KULTÚRA

Kettős ünnep a Pannonhalmi Főapátságban

Szentgáthi Csaba | 2024.01.23.

Az az ország, az a nemzet, az a nép, amely elengedi az identitását, az elveszti a cselekvőképességét is. Erről a kulturális és innovációs miniszter beszélt a magyar kultúra napján rendezett ünnepségen Pannonhalmán. Csák János úgy fogalmazott, a cselekvőképesség alapfeltétele a kultúra, amely önazonosságunkat, identitásunkat is jelenti.   Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: