Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A 90 éves Vízi Sándornét köszöntötte a polgármester

Babos Petra | 2023.04.20.

90. születésnapja alkalmából köszöntötte ma délután dr. Áldozó Tamás polgármester Vízi Sándorné Margit nénit, az ESZI Vörösmarty Úti Otthonházának lakóját. A városvezető egy csokor virág mellett Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő emléklapjával kívánt jó egészséget az idős néninek. 

Április 20-án, vagyis ma ünnepli 90. születésnapját Vízi Sándorné, aki 1933-ban látta meg a napvilágot Újkéren, a családjuk második gyermekeként. Ő és nővére gyermekkorukban árvák maradtak, nevelőszülőkhöz kerültek Külsővatra. A helyi általános iskolába járt, tovább nem tanult, mert a ház körüli munkákban segített. 21 évesen férjhez ment, majd 1954-ben Pápára költöztek férjével. Margit néni 30 évig a pápai Textilgyárban dolgozott három műszakban, innen ment nyugdíjba.
Férjével hosszú, boldog házasságban éltek 62 évig, ám párja hirtelen elhunyt. Margit nénit nagyon megviselte a tragédia, de két lánya, négy unokája és nyolc dédunokája segítette átvészelni a gyász időszakát. 


Margit néni nagyon kedves, nyitott, őszinte, segítőkész, szerény személyiség. Tavaly áprilisban került be a Vörösmarty Úti Idősek Otthonába, ahol azóta is örömmel lakik. 
-Ma rám ragyogott a nap is, hiszen az esős időszak után végre ma kisütött. Boldogan ébredtem reggel, amikor megláttam a napot – mesélte mosolyogva az idős néni. 
A hosszú élet titka szerinte a sok munkában rejlik. Napjait sétálással, olvasással, TV nézéssel tölti. Aktívan részt vesz az Otthon foglalkozásain, tornázik, szerepel ünnepségeken, ahol verset olvas fel és örömmel kézműveskedik is. Családjával szoros kapcsolatot tart, akik hetente többször meglátogatják.


Az ünnepeltet dr. Áldozó Tamás mellett Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető és Kissné Marton Bernadett vezető ápoló is köszöntötte. 
A városvezető kiemelte, a legszebb és legmeghittebb alkalmak közé tartozik az, amikor az otthonházakban a kerek születésnapjukat ünneplő lakókat köszönthetik. Gratulált Margit néninek és további boldog, hosszú, egészségben gazdag éveket kívánt neki. 


Az ünnepségen az otthon egyik lakója, Lábas Ferenc szintetizátoron játszott. A születésnapról a torta sem hiányozhatott, amit együtt fogyasztottak el a jelenlevők. 
Isten éltesse Margit nénit! 


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2023.06.07.

  A legfontosabb hírek a városból

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: