Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

A 90.percben még vesztésre állt a Perutz, aztán…

Haraszti Gábor | 2024.03.16.

Két fontos győzelemmel a háta mögött a Devecser ellen folytatta a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokságot a Perutz FC. A pápaiak a pontvadászat 19. fordulójában 2-1-es győzelmet arattak úgy, a mindkét találatuk a hosszabbításban esett.

Izgalmasan alakul az idei vármegyei pontvadászat, hiszen az Úrkút múlt heti botlásával az első és a negyedik helyezettet mindössze három pont választja el egymástól. Ezért is volt nagyon fontos, hogy a pápaiak a Devecser ellen se hullajtsanak pontokat, nem úgy, ahogy azt az őszi meccsen tették, akkor 2-0-s előnyről veszítettek két pontot Horváth Tamásék.

Álmos első 25 percet láthattunk a hazaiaktól, alacsony színvonalon folyt a játék, igazi gólhelyzet nélkül. A 26.percben Cser átlövésénél kellett először védenie a vendég kapusnak, majd fél óra elteltével a félpályánál Szabó vette észre a kint álló Hausert, emelése nem sokkal ment mellé. Két perccel később Mogyorósi tűzte rá 16-ról, a kipattanónál Rozman közeli próbálkozását fogta Károlyi. Az első félidő utolsó perceit nagyon megnyomta a hazai együttes, Horváth és Mogyorósi sem állt messze a gólszerzéstől.

A második félidőben láthatóan nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Pápa, de a tíz emberrel védekező Devecseren nem találta a rést. A hajrában felpörögtek az események, a 81. percben Horváth tört be a tizenhatoson belülre és a kimozduló Hauser mellett a kapuba gurított 0-1. A 87.percben egy reklamálás miatt Szabó kapta meg második sárga lapját, így ő már a pályán kívülről láthatta, amint Nagy Krisztián beadását Erdősi a felső lécre lőtte, az más kérdés, hogy Hausert két kézzel lökték el az ötösnél, de a büntető elmaradt. A 92.percben aztán megszületett az egyenlítés, Szalai felívelését Erdősi csúsztatta a hálóba 1-1. A slusszpoén a 95.percre maradt, amikor Horváth Tamás beadását Nagy Bálint fejelte a jobb sarokba 2-1. A lefújás előtt Horváth Tamás szövegért megkapta második sárga kártyáját, így mindkét csapat tíz emberrel fejezte be a meccset.

Perutz FC – Devecser SE 2-1 (0-0) Gsz.: Erdősi, Nagy B. ill. Horváth

Kun-Szabó Attila: Az első játékrészben nagyon rosszul játszottunk, szinte semmit nem láttam abból, amit megbeszéltünk, a félidőben meg kellett emelnem a hangom az öltözőben. Fordulás után kicsit feljavultunk, az ellenfél fegyelmezetten védekezett, kontrákból, pontrúgásokból próbált gólt szerezni. A csapat tartását mutatja, hogy ki tudtunk egyenlíteni, sőt a győzelmet is megszerezni, egy percig sem adtuk fel.

Perutz FC: Hauser M. – Nagy B., Nagy K., Szalai, Mogyorósi, Rozman (46 Varga B.), Nagy D., Cser (Császár 72.), Erdősi, Horváth, Hauser B.

Devecser SE: Károlyi – Veisz, Bukovics, Szabó, Sipos, Bencsik, Paksai, Schilde, Venczel, Horváth M., Cserna

A Perutz március 23-án Sümegre látogat.


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2024.04.23.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: