Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
ZENE

A Black Sabbath Emlékpad

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2024.02.11.

 

Birmingham városában, ahol oly sok legendás zenekar kezdte pályafutását, egy különleges látványosság áll a zene és a helyi kultúra tiszteletére: a Black Sabbath emlékpad. A heavy metal zene egyik alapkövét lerakó zenekar előtt tisztelegve 2019 júniusában avatták fel a Broad Street-en ezt az emlékművet, mely rövid idő alatt közkedvelt találkozóhellyé és fotózásra invitáló ponttá vált a városban és a világ szerte érkező rajongók körében.

A napokban azonban a pad átmeneti eltávolítása okozott némi zűrzavart és meglepetést a helyiek és a látogatók körében egyaránt. A karbantartási munkálatok szükségessége miatt a padot ideiglenesen el kellett távolítani, ami kiderült, nem kis feladat. A Black Sabbath zenéjéhez hasonlóan a pad is "súlyos" – ezt szó szerint kell érteni, hiszen a munkálatokról készült videóban jól látható, hogy a pad támlájának mozgatásához három emberre volt szükség. Ez a tény is bizonyítja, mennyire masszív és megmozgatásra alkalmas ez az emlékmű.

Az emlékpad avatásának napján a Black Sabbath két tagja, Tony Iommi és Geezer Butler is jelen volt, ami még inkább megerősítette a pad és a zenekar közötti kapcsolatot. A padon a klasszikus felállás négy tagjának – Iommi, Butler, Ozzy Osbourne és Bill Ward – képmása látható, valamint a "Made in Birmingham 1968" felirat is, ami nem csak a zenekar, hanem a város zenei örökségének fontosságát is hirdeti.

A karbantartási munkálatokkal kapcsolatos rövid kényszerszünet ellenére a Black Sabbath emlékpad továbbra is fontos szerepet tölt be Birmingham kulturális és turisztikai életében. A pad nem csupán egy hely a pihenésre, hanem egy tisztelegés a heavy metal egyik legbefolyásosabb zenekara előtt, és egy emlékeztető arra, hogy Birmingham milyen jelentős szerepet játszik a globális zenei színtéren. Az ilyen emlékművek ápolása és karbantartása biztosítja, hogy a jövő generációi is megismerhessék és értékelhessék a zenei örökséget, amit a Black Sabbath és Birmingham városa képvisel.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: