Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A Bocsoron kezdődött meg a kátyúzás

Huszár Hajnal | 2024.04.22.

Ma reggel felvonult a közbeszerzési eljáráson kiválasztott kivitelező a városba és megkezdte a belterületi utak javítását. A melegaszfaltos kátyúzási munkák a Bocsor utcában indultak ott több mint 50 négyzetméternyi úthibát javítanak ki.

-A Bocsor utcai útjavítás nagyon indokolt, hiszen a régi építésű, keskeny és rendkívüli forgalomnak kitett út az elmúlt időszakban erősen leromlott – közölte Németh Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője. Mint mondta, a múlt hét végén padkázási munkát végeztek a legrosszabb szakaszon, ezt követte a melegaszfaltos útjavítás megkezdése.

A kivitelezők egy, a városunkban eddig még nem alkalmazott technikával dolgoznak, tudtuk meg Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezetőtől. Az úthibát kitisztítják és emulzióval vonják be, ebbe teszik bele a speciális, apró szemcséjű aszfaltkeveréket, amit aztán hengerrel tömörítenek. A szakemberek szerint ez a módszer hosszú időre megoldást nyújt az úthibákra.

A lokális útjavítási munkáknak a Bocsor utca csak az első helyszíne, a következő hetekben újabb és újabb utcákban tűnnek el az úthibák, többek között a Vak Bottyán utcában, a Celli úton, a Győri úton, Külső-Veszprémi úton.
-Elsőként a városba bevezető és nagy forgalmú utakon dolgoznak a kivitelezők, ezt követően azonban számos más utcában is kijavítják az úthibákat a keretszerződésben foglaltak szerint – tájékoztatott Rádi Róbert.

A tervek szerint összesen közel 40 utcában végeznek majd kátyúzást a szakemberek. A kijavítandó úthibák több mint 500 négyzetmétert tesznek ki az előzetes felmérések szerint.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: