Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
ZENE

A Cannibal Corpse legújabb klipje: Vengeful Invasion – Mesterséges Intelligencia és Kreatív Együttműködés

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2024.02.10.

 

A metalzene egyik legmeghatározóbb alakulata, a Cannibal Corpse, ismét megállíthatatlanul tombol a zenei színtéren. 2023 szeptemberében robbant be a köztudatba legfrissebb albumukkal, a Chaos Horrific-kal, melynek hatalmas sikerei után most újabb meglepetéssel készültek a rajongóknak: a lemez egyik dala, a Vengeful Invasion, most videóklip formájában is megjelent, és a háttérben nem csak a zenei zsenialitásuk áll, hanem egyenesen a mesterséges intelligencia is segédkezett a produkcióban.

A klip elkészítéséért Zev Deans felel, aki már olyan neves előadókkal dolgozott együtt, mint Chelsea Wolfe, a Ghost vagy a Mastodon. De itt nem áll meg az innováció: a videóban látható kreatív ötletek és látványvilág részben a mesterséges intelligenciának köszönhetőek. A videó kreatív irányításáért pedig Connor Clarke, művésznevén KingCon2k11 volt felelős, aki a technológia és a művészet kiváló összhangját biztosította.

Az igazi meglepetés azonban a videó főszereplője: Actually Huizenga, a Patriarchy énekesnője. Huizenga karaktere az egész klipet átszövi, és a nézők valóban egy felejthetetlen élményben lehetnek részesei a szám hangulatához és a zenekar szellemiségéhez hűen.

A Vengeful Invasion klipje tehát nem csupán egy újabb metal videó, hanem egy kreatív kollaboráció mesterséges intelligencia és emberi kreativitás között. Ez a lépés a zenei és a filmes világ határán átlépve új távlatokat nyit meg a művészet és technológia összekapcsolásában, és a rajongók számára valódi audiovizuális élményt kínál. A Cannibal Corpse és az őket körülvevő művészek újra megmutatják, hogy a metal nem csak a zene terén, hanem a kreatív videók alkotásában is úttörő lehet.


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.07.15.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2013, 2015

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: