Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

A Föld Napja – Mezőlakon

Varga András | 2024.04.28.

Egy igazán egyedi, különleges látványosság felavatásával ünnepelte Mezőlak a Föld Napját. Nagy Gábor polgármester, a dínótojás megálmodója elmondta, hogy a községben mindig is fontos volt a környezet védelme. Erre példa a természetvédő óvoda, ahol már kisgyermekkorban megkezdik a felelős környezetvédelemre nevelést, amit aztán az iskolában is folytatnak. A településen mindig fontos volt a virágosítás, a gondozott, ápolt környezet. – Az elmúlt években több mint ezer fát ültettünk el Mezőlakon, de a folyamatnak még nincs vége, terveink között szerepel egy kisebb erdő telepítése is – fogalmazott a polgármester.

Elmondta azt is, hogy nemcsak a faluban, de a bevezető utak mindkét oldalán rendszeresen szedik a szemetet. Véleménye szerint, ha mindenhol ezt tennék, megszűnnének az áldatlan állapotok, hiszen ez nem pénz, hanem igényesség kérdése. Úgy fogalmazott: a példamutatás egyik lehetősége abban a tojásban rejlik, amit 2023-ban vásároltak és egy helyi gyökerekkel rendelkező porcelánfestő festett ki gyönyörű motívumokkal. Vida Sándor fizetség nélkül vállalta a munkát, így készült el egy igazán különleges látványosság Mezőlak főterére. A falu ezzel hívja fel a figyelmet a Föld természeti környezetének a megóvására, az ökológiailag érzékenyebb életvitelre. – Az a legfontosabb, hogy ne csak ezen az áprilisi napon gondoljunk a Föld védelmére, hanem az év többi napján is – zárta gondolatait Nagy Gábor polgármester. Az ünnepségre meghívást kapott Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, aki fontos és szimbolikus jelképnek nevezte a dínótojást, ami országosan is ismertté teheti Mezőlakot. Az országgyűlési képviselő kiemelte: a magyar kormány hozzájárult, hogy a tízezer lakos alatti településeken fákat ültessenek, erre Mezőlakon is sor került. – Fontos a példamutatás, amiben Mezőlak mindig élen járt – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Mezőlak új jelképének leleplezése előtt a Föld napjához kapcsolódó műsort mutatott be a Mezőlaki Tengelic Természetvédő Óvoda és a Mezőlaki Arany János Általános Iskola. Miután Tóth Tünde elénekelte a Föld dalát, leleplezték a dínótojást.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: