Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

A Gyógyító Bohócdoktorok a gyermekek lelki egészségéért adományoztak

Novák Krisztina | 2023.01.18.

A gyermekek és fiatalok sokféle problémával és egyre többen érkeznek a Szegedi Tudományegyetem Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztályára.

Vannak akik rövidebb, míg mások hosszabb időt töltenek gyógyulással. Egy dolog azonban közös bennük: a legjobb kezekben vannak.

A Karitáció Alapítvány (Bohócdoktorok) ősztől januárig több alkalommal, több százezer forint értékben adományozott a Tündérkert a Gyermekek Lelki Egészségéért Alapítvány számára, amelyet az egyetem Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztálya hívott életre. A Bohócdoktorok társadományozóként együttműködtek a Mentaline pszichológiai stúdióval is

„Szeretnénk a jövőben folytatni ezt az együttműködést, hiszen együtt csodákra vagyunk képesek!”
/Karitáció Alapítvány/

A gyógyulásban elhivatott szakemberek, sok türelem és segítség övezi a fiatalokat. Az alapítvány óvodája gondoskodik a kisebbekről, nekik sikerült vastag habszivacs padlót adományozni, a Hacuka adományboltból pedig választottak rá szőnyeget, így senki nem fázik, aki a földön játszik. A zajra érzékenyek számára pedig zajcsökkentő fülvédő beszerzésében segítettek a Bohócdoktorok. Továbbá sok-sok tisztasági felszereléssel és higiéniai termékkel, még több játékkal és fejlesztő eszközzel is hozzájárultak ahhoz, hogy a gyermekek mindennapjai minél jobb minőségben teljenek.

A nagyobbak gyógyulása sok terápiás foglalkozással jár és a szabadidejüket is hasznosan próbálják lekötni. Ehhez sporteszközök, ping-pong ütők, labdák, sok kreatív eszköz és alapanyag érkezett. Mindezek mellett a Karitáció Alapítvány orvostechnikai eszközökkel és a működési költségekhez történő hozzájárulással is tudott segíteni.

Az elmúlt hónapok során remek kapcsolatot alakítottak ki a Tündérkert Alapítvánnyal, akikkel a gyermekek egészségéért való törekvésük abszolút közös.

Éppen úgy, mint a Mentaline pszichológiai stúdiónak, hiszen ők is a lélek gyógyításának fontosságában hisznek, ezért dolgoznak nap mint nap. 

/Nyitókép: Karitáció Alapítvány/Gyógyító Bohócdoktorok Facebook-oldala/
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: