Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
ZENE

A KISS gitárosának őszinte vallomása: A hanyagság művészete

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2024.02.26.

 

A KISS legendás gitárosa, Ace Frehley nemrégiben a Shout It Out Loud podcast vendégeként nyíltan beszélt gitározási stílusáról, amely sokak számára lehet inspiráló és meglepő egyben. Frehley elismeri, hogy technikai tudása talán nem éri el a legmagasabb szintet, de ez semmit sem von le a zenei kifejezőképességéből. Sőt, a gitáros úgy véli, hogy a hanyagság, amit Jimmy Page és Keith Richards is képvisel, egyfajta művészeti forma.

A Hanyagság Mint Stílusjegy

Frehley hozzáállása a gitározáshoz friss levegőként hat a zeneiparban, ahol gyakran a technikai tökéletességet helyezik előtérbe. "Igen, hanyag gitáros vagyok, de Jimmy Page és Keith Richards is az. Mindhárman azok vagyunk," mondta Frehley a podcastben. Ez a megközelítés rávilágít arra, hogy a zene nem csupán a hibátlan előadásmódról szól, hanem sokkal inkább az érzelmek és a nyers energia közvetítéséről.

A Hiba, Mint a Teljesség Része

Frehley elismeri, hogy előfordulnak rossz esték és hibák, de ezek a pillanatok is hozzátartoznak a show-hoz. "Nem tagadom, hogy kibaszottul hanyag gitáros vagyok. Előfordul, hogy hibázom és nem minden a terveim szerint alakul, főleg a koncerteken," mondta a Total Guitar-nak adott interjújában. Ez a beismerés azt sugallja, hogy a tökéletlenség is lehet a zene szerves része, és a hibák őszinteséget, emberiséget visznek a produkcióba.

Miközben Frehley büszke arra, ahogyan a klasszikus KISS dalokat és szólókat játsza, elgondolkodik azon, hogy ha lehetősége lenne visszamenni az időben, talán többet gyakorolna. Ez a reflexió rávilágít arra, hogy minden művész, még az olyan legendák is, mint ő, folyamatosan törekszik a fejlődésre és az önkritikára.

Ace Frehley őszinte vallomásai a gitározásról és a zenei előadásmódról nem csak a KISS rajongóknak, hanem minden zenésznek és zenei alkotónak fontos üzenetet hordoznak. A hanyagság, amit ő és más nagy nevek, mint Jimmy Page vagy Keith Richards képviselnek, nem a tudatlanság vagy a hanyagság jele, hanem egy tudatos művészeti döntés, ami a zene nyers és őszinte ábrázolását szolgálja. Frehley üzenete világos: a zenei kifejezés ereje nem a technikai tökéletességen, hanem az érzelmek és a személyes kifejezés őszinteségén alapul.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: