Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A Mezőben mindig zajlik az élet

Horváth Andrea | 2024.05.27.

A Batthyány Technikum és Szakképző Iskola diáknapján a közös játéké és vidám szórakozásé volt a főszerep. A programot egy közös mókás reggeli tornával indították, ahol mezős indulóra meneteltek Kocsis Judit diákönkormányzatot segítő tanárnő vezetésével.

   A bemelegítés után a vetélkedés következett, ahol az osztályok krumpliseprésben, Disney-mesék zenéinek felismerésében, valamint híres filmek zenéinek megfejtésében mérettették meg magukat Gőgös Kornél közreműködésével. Ezen kívül volt kupakhorgászat, szívószállal cetlivadászat és csokievés késsel-villával. A zsűriben Kulcsár Erzsébet és Szalai Nóra tanárnők tevékenykedtek. 

 A jó hangulatú vetélkedőt a "kötelező" programok helyszíneinek meglátogatása követte az osztályfőnökök kíséretében, ahol is hat helyszínen gyűjthettek pontokat az osztályok. A "Föld" helyszínen Présing Tamás tanár úr növényfelismerő feladatokkal várta a diákokat. A "Tűz" helyszínen Pánczér Tünde tanárnő mozgatta át a tanulók agytekervényeit furfangos feladatokkal. A "Levegő" helyszínen Balogh László tanár úr a levegő uraihoz, a madarakhoz kapcsolódó hang- és képfelismerő, lufifújó és gyertyás feladatokkal várta az osztályokat, olvasható az iskola közösségi oldalán.

A "Szív" helyszínen Proszt Krisztina kártyából építtetett várat a tanulókkal, ezzel is tesztelve türelmüket, kitartásukat. A "Víz" helyszínen Váczi Zsuzsanna tanárnő és segítői elrepítették a diákságot egy oázishoz, ahonnan a sivatagba kellett vizet hordani, majd a fáradt vándorok szörp és vízkóstolással frissíthették fel magukat. A 6. helyszín az "Élet" helye volt, ahol is Szalóky- Katóné László Mária furfangos memóriajátékkal és feladványokkal várta a diákokat. 

 A kötelező helyszínek mellett voltak fakultatív pontgyűjtő állomások is. Lehetett kreatív aszfaltrajzversenyen osztálylogót tervezni, a bátrabbak Air Soft céllövöldében kipróbálhatták magukat, a sportosabbak a tornateremben mókás feladatsoron mozoghattak Radványiné Brunner Magdolna tanárnővel, de amiben mindenki jól érezte magát, a hagyományteremtő sütivásár volt az aulában, ahol 1 mezős fityingért lehetett süteményeket és édességeket vásárolni. A napot Sütő Szilvia  előadása zárta a felelős állattartásról és a résztvevők megismerkedhettek Teodorral, a terápiás kutyával is. 
 

 

Fotó: Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági, Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: