Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A Nagytemplom szerkezetének megerősítésével kezdik a felújítást

Huszár Hajnal | 2023.10.31.

Sajtótájékoztatón ismertette a Nagytemplom rekonstrukciójának első munkáit a Veszprémi Érsekség. A Fő téren álló, több mint 200 éves szakrális tér megújításának támogatásáról már 2021-ben döntött a kormány, a tényleges kivitelezést azonban nagyon komoly és részletes állapotfelmérések, vizsgálatok előzték meg, amelyek eredményei meghatározták az elvégzendő rekonstrukciós munkákat és azok sorrendjét.
A most megkezdett beruházás részleteiről dr. Udvardy György veszprémi érsek, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Gréczi Zoltán a Veszprémi Főegyházmegye fejlesztési igazgatója adott tájékoztatást. Mint elhangzott, elsőként a hajó, a szentély, a toronysisakok tetőzetének megerősítését, valamint a falak és boltozatok feszítőkábeles megerősítését kell elvégezni, a további felújítási munkálatok a szerkezetmegerősítés után következhetnek.
A sajtótájékoztatón dr. Áldozó Tamás polgármester üdvözölte a rekonstrukciót, köszönetét fejezve ki a kormánynak és az érsekségnek.
(További részletek később.)
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: