Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

A Perutz FC nyerte a vármegyei kupadöntőt

Haraszti Gábor | 2024.06.05.

A Veszprém vármegyei kupadöntőben Ajkán csapott össze a bajnokságban győztes Balatonalmádi és a harmadik helyezett Perutz FC. A két fiatal csapat szoros csatát vívott egymással, melyet 1-0 arányban a Pápa nyert meg.

Balatonalmádi SE – Perutz FC 0-1 (0-0) Gsz.: Nagy K.

Ajka, 1000 néző. V.: Bódi. Balatonalmádi: Borda – Nagy (Kovács 83.), Balatoni, Markó, Mészáros (Márcsik 36.) Király, Németh (Ács 46.), Hoffer (Sánta 69.), Matejkó, Piri (Bencsik 72.), Jánó. Edző: Farkas László. Perutz FC: Présing – Nagy B., Nagy K., Varga (Ruzsás 46.), Szalai, Mogyorósi (Gajdosi 46.), Rozman, Nagy D. (Farkas 93.), Erdősi, Horváth T. (Cseke 82.), Hauser (Cser 86.). Edző: Kun-Szabó Attila.

A friss bajnok és az újdonsült bronzérmes mérkőzésére sokan voltak kíváncsiak, egyes becslések szerint több mint ezren látogattak ki az Ajkai Városi Stadionba. A pillanatnyi forma és a bajnokság eredményei alapján nehéz lett volna megtippelni, ki emelheti magasba a trófeát. A Perutz kezdte jobban a mérkőzést, a kezdő sípszó után magához ragadta a kezdeményezést és már a harmadik percben centikre került a vezetés megszerzésétől: egy szabadrúgást követően Nagy Bálint találta el a jobb kapufát. Fél óra elteltével Mogyorósi lábában volt a Perutz vezető találata, Borda azonban lábbal nagyot védett.

Szünet után sem változott a játék képe, a pápaiak nyomtak, de nem találtak fogást szervezett Balatonalmádin. Egészen az 59.percig volt ez így, aztán a jobb oldali szögletzászló környékén Hauser játszotta át magát remekül két almádi játékoson, középreadását Nagy Dávid tálalta Nagy Krisztián elé, aki becsúszva ballal lőtt a kapu közepébe 0-1. A bekapott gól után több kockázatot kellett vállalnia a Balatonalmádinak, ám ez sem hozta meg a fordulatot, sőt a 89. percben a gólszerző centikre volt második góljától. Egy perccel később nagy tűzijáték volt a pápai kapu előtt, de előbb Présing, majd a védők tisztáztak, így egy izgalmas találkozón a pápaiak meg tudták szerezni a győztesnek járó trófeát és vándorserleget.

Kun-Szabó Attila: Nagyon nehéz mérkőzés volt, az ellenfél kiválóan felkészült a találkozóra, jól is játszottak. Igazi kupadöntő volt, a 60.perctől kis fáradtságot láttam az ellenfelünkön, amit sikerült kihasználni, gratulálok a srácoknak, úgy gondolom, elégedettek lehetünk a szezonnal, hiszen a bajnokságban harmadikak lettünk, a kupát megnyertük és a gólkirály is közülünk került ki. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy idegenbe is elkísértek minket, a Balatonalmádinak pedig sok sikert kívánunk az osztályozón.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: