Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

A Te kutyád is szemez a ventilátorral?

Szél Móni | 2023.07.18.

Figyelj rá, mielőtt becsípné az orrát! Az egyik legelterjedtebb hűtési módszer a ventilátor. Régi klasszikus, és igen kellemes érzetet biztosít. De!

A szakemberek szerint a nem megfelelő használat, egészségügyi problémát idézhet elő mind az embereknél, mind az állatoknál.  

Ezt már lehet Te is tapasztaltad, ha túl sokáig vagy éppen túl közel ültél hozzá: kiszárítja az orr- és a szájüreg nyálkahártyáját, ami kedvez egyes felső légúti betegségeknek. Lehet nem is gondolsz rá, de jó ha tudod, hogy a fogakat is károsíthatja. A fuvallat a szemet is irritálhatja, a bőrt érő folytonos inger pedig az izmokra nincs jó hatással. Gyakori panasz lehet a nyak merevsége. S mivel felkavarja a port, az arra allergiásoknak is fokozhatja a tüneteit.

Térjünk át a négylábúakra!

Fontos róluk beszélni, hiszen sok családnál a házi kedvenc egyben a szobát is birtokolja, vagyis találkozhat ezzel a kis hűsítő berendezéssel.

A ventilátor a kutya szemét, orrát és száját is ingerelheti, valamint begyulladhat tőle a füle. Ezért sose engedd, hogy közvetlenül a készülék elé álljon.

A kutyus izomzatának sem tesz jót a "fújt hideg". Ráadásul esetükben az eszköz veszélyes is, hiszen ha túl közel merészkednek, becsípheti a szőrüket.

A kutyák hőháztatrtása eltér az emberétől

Mivel ők a talppárnáikon keresztül, illetve lihegéssel hűtik magukat –, így a mesterségesen keltett légáramlat számukra nem is olyan hűsítő, mint nekünk.

Állatorvosok szerint inkább biztosíts a Buksinak egy játszó kis medencét, ahol kedvére lubickolhat amellett, hogy legyen mindig árnyékos rész, ahol megpihenhet.

De a legfontosabb, hogy a kánikulásban többször cserélj neki ivóvizet!

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: