Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A Türr lett a legeredményesebb iskola

Horváth Andrea | 2023.02.17.

Ismét jól szerepeltek a Türr István Gimnázium diákjai az energetikaverseny döntőjén a BME kampuszán. A három fordulós verseny februári döntőjében a 10 csapatból négy türrös volt.

Az energetika verseny első fordulójában 4 mini forduló volt, ez 4 hétig tartott. Tesztkérdéseket és számolós feladatokat kellett megoldanunk a diákoknak. Innen jutottak tovább a második fordulóba, amiben egy elavult önkormányzati hivatali épületet kellett megadott szempontok alapján felújítani. Erről egy esszét kellett írnunk és prezentációban be kellett mutatnunk a megoldásainkat a verseny szervezőinek.

Az energetika verseny döntőjébe az iskolából indult 5 csapatból 4 csapat bejutott. Itt voltak számítási és gyakorlati feladatok is. A döntő folyamán egy üzemlátogatáson is részt vettek a csapatok: megnézték a Parlament hűtési és fűtési rendszerét. A diákok felkészítő tanára, Szilos Attila elmondta, hogy egy nagyon izgalmas versenyen vettek részt a diákok, a megmérettetés hasznos, a mindennapi életben is használható tudást adott.

3. helyen végzett: Szolga Gábor Zalán, Császár Ferenc, Szabó Marcell István

5. helyen végzett Németh Dorottya Réka, Bencze Kitti, Mórocz Hanna

8. helyen végzett Porpáczy Johanna, Takács Kata, Kristóf Bence

9. helyen végzett Szalai Kata, Gyenes Fanni, Kalányos Boglárka Jana

Az 5. helyen végzett csapatnak, azért is volt ez jelentős az eredmény, mert Németh Dorottya és Mórocz Hanna is a BME-re jelentkezik, s az új felvételi rendszer szerint 30 intézményi pontot kapnak a felvételinél.

A legeredményesebb iskola a versenyen a Pápai Türr István Gimnázium lett, így egy napelemet is nyert az iskola.

 

Fotó: Türr István Gimnázium

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: