Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A Vajda Márta Iskola alapítványa kapta a szilveszteri adományt

Huszár Hajnal | 2024.01.05.

Több ezer vendég búcsúztatta az óévet és köszöntötte az újat a Kossuth utcán szilveszter éjjelén. Az önkormányzat és a belvárosi üzletek közös kezdeményezéseként megtartott program egyik része volt a tombolasorsolás, melynek ötletét az önkormányzat vetette fel, közel ötven belvárosi üzlet pedig jól fogadta a tervet, értékes nyeremények sokaságát ajánlották fel a tombola nyerteseinek, a sorsjegyekből származó bevételt pedig nemes célra ajánlották fel. A kiválasztott szervezet a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány lett, így a tombolát vásárlók és az ajándékokat biztosítók a Vajda Márta Iskola alapítványának munkáját segítették a szilveszteri mulatsággal.

A nagyon jelentősnek számító 353.000 forintos adományt ma adták át az iskolában. Vaskó Adrienn üzlettulajdonos a belvárosi üzletek, vendéglátóhelyek képviselőjeként köszönetet mondott mindazoknak, akik szilveszterkor tombolajegy vásárlással támogatták a nemes célt és megköszönte az üzlettulajdonosok partnerségét is.
-Az üzleteknek volt egy csoportja, ahol kommunikáltunk egymással. Itt vetődött fel a kérdés, hogy melyik szervezet legyen a kedvezményezettje a bevételnek és szinte egyhangúlag a Vajda Márta Iskola alapítványát választottuk – idézte fel az előzményeket. Hozzátette, a jótékonysági kezdeményezésben résztvevők mindannyian magukénak érzik a belváros életét nemcsak üzleti szempontból, hanem emberileg is, és az érdem, hogy ilyen szép összeget adományozhattak, mindenkié.

Hasonlóan vélekedik a jótékonysági kezdeményezés sikeréről dr. Áldozó Tamás polgármester is. Mint mondta, volt egyfajta érzékenység, ami életre hívta ezt a decemberi belvárosi rendezvénysorozatot, a karácsonyi időszak pedig egy másik érzékenységet is kiváltott, hiszen ilyenkor sokkal többen vesznek részt jótékony adományozásban, észrevéve, hogy vannak, akiknek kevesebb jut karácsonykor és év közben is.
-Ez az adományozás összeköttetett egy játékkal, a tombolával, így még népszerűbbé vált. Ez viszont nem jöhetett volna létre, ha a belvárosi üzletek nem ajánlanak fel nyereményeket. Az ő közreműködésük kifejezte elköteleződésüket a program iránt. Azt gondolom, ebben a történetben mindenki győztes volt. Győztesek voltak az együttműködő partnerek – az üzletek és a szervező önkormányzat –, akiknek az volt a célja, hogy sokakat megszólítsanak ezzel a programsorozattal; győztesek voltak a vásárlók, a pápaiak, akik sok jó programmal találkozhattak és sok mindent a belvárosban vásárolhattak meg és győztese lett az iskola, az itteni diákközösség. Biztos vagyok abban, hogy nagyon jó célt szolgál majd az adomány – fogalmazott a városvezető.

A felajánlást Erki Alexandra, a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány kuratóriumi elnöke vette át, aki meghatónak nevezte, hogy alapítványuk lett a kedvezményezettje a jótékonysági programnak.
-Alapítványunk célja immár 25 éve, hogy a Vajda Márta Iskolába járó gyermekek nevelését, oktatását, mindennapjait segítsük. Bevételünk leginkább az adó 1 százalékából és a minden évben megrendezett jótékonysági bálunkból származik, és ritkán kapunk ilyen megkeresést, hogy egy rendezvényen összegyűlt adományt nekünk szánnak, így különösen megtisztelő számunkra a mostani alkalom – mondta, hozzátéve, az adomány összege is nagyon jelentősnek számít az alapítvány számára, igazi ajándéknak tekintik.
-Mivel a fenntartónk, a Pápai Tankerületi Központ teljes mértékben ellátja az iskolát eszközökkel, ezért erre nem kell költenünk. Nekünk nagyon fontos, hogy élményt adjunk a gyermekeknek, így ezt a pénzt szabadidős programok szervezésére fordítjuk – közölte. Terveik között szerepel, hogy a nagyobb gyermekeket elvigyék egy kalandparkba, egy nagyobb csoporttal állatkerti kirándulást szeretnének és még a gyermeknapi rendezvényre is tudnak fordítani a szilveszteri adományból.

Vaskó Adrienn úgy véli, nemcsak a szilveszteri, hanem az egész a decemberi rendezvénysorozat nagyon érdekes volt, jó programok várták a belvárosban járókat, üzleti szempontból is sokat jelentett, hogy élettel telt meg a városközpont, a szilveszter pedig megkoronázta az egész programsorozatot.
-Az együttműködés az önkormányzattal nagyon jó volt, ha ez így folytatódik, mint ahogy elkezdődött, évről évre még jobb lesz. Már most szóba került egy újabb kezdeményezés és próbáljuk megteremteni a lehetőséget, hogy ezek ne csak az ünnepi időszakokra szóljanak – mondta el érdeklődésünkre. 
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: