Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

A filmrendező és a drámapedagógus

Horváth Andrea | 2024.04.26.

Folytatódott a Jókai Mór Művelődési Központ Kis esti sztoritime című sorozata. A vendégekkel, Kocsis Tibor Balázs Béla-díjas filmrendező, operatőrrel és Hodászi Ádám drámapedagógussal, több színházi előadás rendezőasszisztensével Horváth Andrea beszélgetett.

Az elmaradhatatlan kérdésre – miszerint mit adott a város az induláshoz – ezúttal érkezett egy általános válasz, miszerint az alapokat, amik nélkül máshogy kanyarodott volna az élet, de aztán éreztek konkrétumok is.

Kocsis Tibor számára többek között azt az érzést, hogy hittek benne, volt egy olyan támogató baráti, iskolai háttér, ami megadta az önbizalmat a folytatáshoz. Igaz, olyan szinten is, hogy a remek művésztanárok úgy megtanították rajzolni, hogy sokáig azzal kereste a kenyerét/kalácsát, hogy a Balatonnál és Budapesten, a Vörösmarty téren rajzolta a turistákat. Ez csak egy kanyar volt az úton, de itt is megmutatkozott elszántsága, nyitott lénye. Azóta persze 50 filmmel a háta mögött már világszerte ismerik, de Pápára mindig az első hívó szóra jön.

Hodászi Ádám, mint kiderült zárkózott kisfiú volt, ezért szülei úgy gondolták, jót fog tenni neki egy színjátszós tábor. Itt találkozott Tegyi Tiborral, Horváthné Árvai Máriával és Németh Ervinnel. S ma már ő is szabadúszó drámatanárként dolgozik, segítve a zárkózott kisfiúkat. Mesélt arról, hogy a foglalkozásokon milyen témákkal foglalkozik szívesen, így például a szabadság fogalmáról is szívesen játszik fiatalokkal, akik ha sikerül átadniuk magukat a játéknak, nagyon őszinték.

Szó esett még példaképekről, fontos állomásokról, a mindennapokról és a sikerekről – s nem mellékesen az odavezető útról. S amiben egyetértett a két vendég: életük főműve gyermekük.
A teljes beszélgetés hamarosan felkerül a Médiacentrum podcastjai közé, ott lesz elérhető az érdeklődők számára.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: