Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Egyházaink

A gyurátzosok nyertek

Horváth Andrea | 2024.05.15.

Veszprémi Főegyházmegye Hitoktatási Irodája  lapbookkészítő versenyt hirdetett 3-4. osztályos hittanosok számára. Arra kérték a diákokat, hogy Bódi Mária Magdolna megadott életrajza alapján  készítsenek ötletes, szép kivitelezésű, de még inkább lényegre törő lapbookot, amiből könnyen megismerhetővé válik a vértanú lány élete azok számára is, akik esetleg nem is hallottak róla. 

A lapbook tulajdonképpen egy portfólió, lapozható, kinyitható anyagokkal, melyek helyet adnak képeknek, rajzoknak, grafikonoknak, írásbeli munkáknak egy adott témában. Ezúttal a téma Bódi Mária Magdolna volt, aki életét áldozta Krisztusba vetett hitéért. A fiatal munkáslány rövid élete során környezetére olyan jelentős hatással volt, mint kevesen. Útjukra terelte az eltévelyedetteket, támogatta a rászorulókat és élethosszig tanulmányozta a Szentírást. A 24 éves lány 1945-ben egy szovjet katona fegyvere által halt szűz vértanúhalált. Boldoggá avatásának folyamata napjainkban is tart. 

A díjkiosztó a Főegyházmegyei Hittanos Találkozón volt, a csoportos alkotások kategóriájában a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola két diákja lett az első helyezett, Nagy Luca és Földing Kristóf. Felkészítő tanáruk Tóthné Oláh Erzsébet volt.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: