Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

A harmadik hármas verseny

Horváth Andrea | 2023.05.13.

A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola három tanszakának növendékei, a zongoristák, csellisták és az ütősök vettek részt a hagyományos tavaszi  háziversenyen. Összesen 53 növendék jelentkezett a megmérettetésre, rangos zsűri értékelte előadásukat.

Falakiné Piltman Erika, a zongora tanszak vezetője köszöntötte a megjelenteket a program díjkiosztó ünnepségén. Elmondta, hogy harmadik alkalommal szervezték meg a hármas – zongora, csellő és ütő tanszak – versenyt, mely népszerű a növendékek körében. Évfolyamonként zajlik a megmérettetés, már az előképzősök, tehát a hangszeres muzsikálás kezdői is részt vehetnek a programon. Így szokják a fellépés, koncertezés hangulatát, meghallgatják egymást.

A zsűri elnöke Pálfi Brigitta volt, aki korábban a Bartók zongoratanára volt, most Grazban él, művészként is sikeres, számos kamara- és szólókoncertet tudhat már maga mögött. A zsűri másik tagja, Kasza Roland a budapesti Weiner Leo Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola ütőhangszeres osztályának tanára. Pedagógia munkája középpontjában a kamarazene és a régi zene ütőhangszerekre alkalmazása áll.

A zsűri harmadik tagja Falaki Máté volt, aki a Bartókban tanult csellózni, a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetében szerzett tanári diplomát. Igaz, most nem tanít, hanem a hangszerkészítés rejtelmeivel ismerkedik Németországban, azonban egykori iskolája hívására mindig szívesen vállalja a zsűrizést.

A verseny magas színvonalú volt, a zsűri 12 kiemelt arany, 16 arany és 19 ezüst minősítést osztott ki. Emellett három diákot is választottak, akik zenéltek a díjkiosztón: Balassa Ádám zongorán, Orovecz András ütős hangszereken, Schandl Levente csellón.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: