Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

A háromszoros világbajnok pápai tekésre emlékeznek

Haraszti Gábor | 2024.01.02.

Öt napon keresztül harmadik alkalommal rendezi meg a Pápai Sport Nonprofit Kft. a róla elnevezett tekecsarnokban a Makkai Miklós Emlékversenyt. A szervezők egyéniben és csapatban, amatőrök és igazoltak között hirdetik ki a legjobbakat.

A lebonyolítás értelmében minden induló pályacserével 120 vegyes gurításban (15 teli és 15 tarolás) méri össze erejét. A Pápai Vasas TK három alakulatot indított, mellette többek között Ajkáról, Szombathelyről és Győrből érkezett nevezés. Az ünnepélyes megnyitón dr. Áldozó Tamás polgármester és Müller Károly, a versenybíróság elnöke köszöntötte a megjelenteket. A városvezető köszöntőjében kiemelte, a pápai egyesület erejét, az elmúlt tíz évben tapasztalt túlélési képességét belső összetartó ereje adja.

– Ahhoz, hogy ez az erő meglegyen, kellettek hozzá nagyszerű tekések a múltból – mint például Makkai Miklós – akik kovászai ennek az egyesületnek. A hagyományok felmutatásával nekik köszönhetően a klub képes megszólítani fiatal generációt, jó példa erre a közelmúlt remek utánpótlás eredményei – emlékeztetett a polgármester Müller Barbara és Rieger Dorka országos bajnoki címére. – Bízom benne, hogy az egykori és jelenlegi sportvezetők, sportolók áldozatos munkájának a jövőben is meglesz az eredménye.

Müller Károly tájékoztatása szerint a január 7-i, záró játéknapig közel negyven csapat – köztük hat női – méri össze tudását.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: