Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A hölgyeket ünnepelték a nyugdíjas egyesületnél

Babos Petra | 2024.03.08.

Illatos virággal, kedves szavakkal és vidám műsorral köszöntötte hölgytagjait nőnap alkalmából a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete. Az ünnepség előtt megtartották az egyesület közgyűlését is.
A rendezvényen több mint félezer nyugdíjas ünnepelt együtt a Városi Sportcsarnokban. Kiss Zoltán tagtárs verses köszöntője után Baán Éva, az egyesület elnöke szólt az egybegyűltekhez, aki kiemelte, az egyesület programjai közül az egyik legnépszerűbb a nőnap, melyen több százan vesznek részt évről évre. A szép számban megjelentekhez dr. Áldozó Tamás polgármester szólt. 


-Amikor Clara Zetkin javaslatot tehetett, hogy legyen egy olyan nap, amit nemzetközi nőnapnak hívunk, akkor valószínűleg az is motiválhatta, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a nőket a társadalmon belül legalább akkora tisztelet és legalább annyi lehetőség illeti meg, mint amennyi a férfiakat. Ne feledjük el, ő más kor szülöttje volt. Akkor, amikor a nőknek a helyét inkább a tűzhely körül jelölték ki, a férfiak feladata volt a munka, a pénzkereset. Azóta nagyot változott a világ. Hiszen elmondhatjuk, hogy mára már a nők is teljes értékű résztvevői a munka világának, s megmaradt nekik a tűzhely melletti szerep is. Ha azt nézzük, hogy a munka világában a vezető tisztségek mennyire nyíltak meg a hölgyek számára, arra azt a választ tudom adni, hogy ha körbenézek például a Városházán, vagy az önkormányzati tulajdonú intézményeknél, akkor azt látom, hogy csupa hölgy vezető vesz körül – mondta a polgármester, aki kiemelte, a nyugdíjas egyesület elnöke is hölgy, Baán Éva személyében. 
Dr. Áldozó Tamás gratulált a nyugdíjas egyesület egész éves munkájához. Végül elmondta, Isten éltesse a hölgyeket, az asszonyokat, a nagymamáinkat, azokat, akik körbevesznek minket, teljessé teszik az életünket, a világot. Reményét fejezte ki, hogy az a sok jókívánság, amit ma hallanak, az kitart a jövő évi nőnapig, s energiát ad mindenkinek. 


A köszöntő után a Seres fívérek összeállításán szórakozhattak a megjelentek. A program végén az idén sem maradhatott el az ajándék primula, melyet dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester nyújtott át a hölgyeknek. 
A nőnapi ünnepség jó hangulatú beszélgetéssel zárult. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: