Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

A hónap témája a doromboló kedvenc

Horváth Andrea | 2024.04.06.

Az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány indította el az Állatbarát olvasó kihívást, melynek célja, hogy a pedagógusokat és a szülőket arra ösztönözze, hogy minél több, az állatokkal vagy állatvédelemmel kapcsolatos könyvet olvassanak el közösen. Az alapítvány kezdeményezésére létrejött az Állatbarát könyvtár program, melyhez a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár is csatlakozott.

 

Lényege, hogy a könyvtárban kiemelt helyre teszik az Állatbarát olvasó kihívás aktuális könyvét, s emellett válogatást készítenek állatokról vagy állatvédelemről szóló könyvekből, így is népszerűsítve a témát.

A pápai könyvtárban a kölcsönzőfolyosón kapott helyet az állatbarát polc. Az április téma sokak doromboló kedvence, a cica. A kiemelt könyv Laura Agustí Egy macska története című kötete. A spanyol grafikus meseszép illusztrációkkal teli könyvében saját élettörténetét mondja el, amelyben gyermekkorától kezdve kitüntetett szerep jutott az állatoknak – különösen a macskáknak.

 

Laura Hékással, a nehéz természetű sziámi macskával tizennyolc éven át osztotta meg az életét. S miközben különleges és érzelmes kapcsolatukról mesél, az olvasó elé tárja a macskákról szerzett gazdag tudását is: kiderül, miért ihlettek meg annyi művészt az ókori Egyiptomtól kezdve a modern festészetig, s hasznos tanácsokkal szolgál a macskatartásról.

Emellett a polcon minden korosztály találhat magának olvasnivalót – természetesen főszereben a macskákkal.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: