Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

A hosszabbításban veszített pontokat a Perutz FC

Haraszti Gábor | 2023.03.05.

A Veszprém vármegyei élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban 1-1-es döntetlent játszott a Perutz FC. A pápaiak egészen a 92.percig egygólos előnyben futballoztak, végül az Ajka Kristály egy fejesgólnak köszönhetően egy ponttal gazdagodott.

A télen alaposan megerősödött Ajka Kristály ellen játszotta első hazai tavaszi meccsét a Perutz, mely próbálta kijavítani múlt heti, Úrkút elleni botlását. A vendégek alakították ki az első gólhelyzetet, de szerencséje volt a hazaiaknak, hiszen egy szöglet után a bal kapufán csattant a labda. Húsz perccel később Hauser birkózta át magát három ajkain az alapvonalnál, a középen érkező Nagy Dávid azonban nem tudott a kapuba gurítani. Az első félidő lezárásaként ismét Nagy és Hauser játszott össze, utóbbi azonban csúnyán fölé lőtt.

Az 57. percben Hauser közeli próbálkozását védte Bognár kapus, aki a 79.percben nagyot hibázott, a tizenhatosnál elveszítette a labdát ami Varga Bence szerzett meg és némi kavarodás után az üresen tátongó kapuba gurított 1-0. A folytatásban a visszatérő Kun-Szabó és Erdősi is eldönthette volna a három pont sorsát, nem így lett. A csattanó a 93.percre maradt, amikor egy beadást Szabó fejelt kapura, Varga kapus pedig már csak a gólvonal mögül tudta kikanalazni a labdát, így igazságosnak mondható döntetlennel ért véget a találkozó.

Kun-Szabó Attila: Kiegyenlített mérkőzés volt, sajnos egy olyan gólt kaptunk, ami elkerülhető lett volna, előtte pedig elhibáztuk a meccslabdát. Gyengén játszottunk, lassúak voltunk, nehezebben tudtuk bejuttatni középre a labdát és az is látszik, hogy az őszhöz képest az ellenfelek jobban felkészülnek belőlünk, ismerik már a játékunkat. A középpályás labdaszerzéseket gyakorolnunk kell és ilyen nem fordulhat elő többet, hogy egy beívelésnél nem ugrunk fel az ellenféllel. Megyünk tovább és jövő héten igyekszünk megszerezni idei első győzelmünket.

Perutz FC – Ajka Kristály 1-1 (0-0) Gsz.: Varga ill. Szabó K.

Perutz FC: Varga P. – Cser (Erdősi 64.), Horváth, Varga B. (Karácsony 86.), Nagy K., Nagy B., Rozman, Nagy D. (Bognár 62.), Pető, Hauser (Kun-Szabó 64.), Benecz (Gajdosi 46.).

Ajka Kristály: Bognár D. – Adorján (Császár 70.), Szabados, Szabó K., Varga (Rohály 46.), Szabó Z. (Gergócs 64.), Ambrus, Pápai, Kungl, Bakó, Lajtos.

A Perutz a következő fordulóban Tihanyba látogat.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: