Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

A jövő művészei

Horváth Andrea | 2024.02.21.

A református gimnázium képzőművészetis növendékei hagyományosan egy diáktárlaton mutatják be a félévben készült legjobb alkotásaikat. A gimnázium dísztermében kaptak helyet a festmények és grafikák, melyek rendkívül változatosak, egyediek, s átfogó képet adnak a tagozaton végzett munkáról. 

 

A kiállítást Kerpel Péter tagozatvezető méltatta, aki kiemelte a diákalkotások magas színvonalát és egyedi látásmódját. Mint mondta, a képek legnagyobb erénye talán épp ez, hogy nem korlátok közé szorított festmények és grafikák készültek, hanem a kötelező feladatokon túl, melyek szükségesek a technikák elsajátításához, a művésztanárok mindig adnak egyéni projekteket is.

A tagozatvezető hozzátette, hogy a tárlat a kilencedikesek számára szembesülés lehet a refis elvárásokkal szemben, a felsőbb évesek pedig már a versenyekre készülő alkotásaikat is megmutathatják, illetve a kész művekhez vezető út állomásai  is helyet kapnak az anyagban. 

Az is a tárlat hagyományai közé tartozik, hogy külön kamarakiállításban mutatkozhatnak be a legtehetségesebbek, legszorgalmasabbak. Joó Luca, Böröczky Júlia, Malik Virág, Tanai Borbála kapott erre lehetőséget ezúttal.

Joó Luca grafikus növendék, most az OKTV-re készül, számára az első félév legkedvesebb feladata az volt, hogy Schäffer Erzsébet novelláit illusztrálhatta egyéni projektfeladatként.

Böröczky Júlia festő tanszakos, ő a temperával ismerkedett alaposabban, valamint számos szép akvarellt készített.

 

A kiállítás megtekinthető a gimnázium dísztermében.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: