Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

A jövő művészei

Horváth Andrea | 2024.06.06.

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma képzőművészetis növendékei félévkor és a tanév végén is úgynevezett kipakoláson mutatják be az elkészült alkotásokat. Most épp a 11.M osztály, ők egy rendkívül tehetséges csapat és jó közösség, mondta a tagozatvezető, Kerpel Péter.

A diákmunkákat nézegetve csak gyönyörködni lehet, s az is érdekes kulisszatitok, ahogy tanáraik értékelik a növendékeket. Mert igenis számít a tehetség és a kész mű, de legalább ilyen fontos a hozzáállás, az alázat, az, hogy milyen lélekkel és kedvvel látnak az alkotáshoz a fiatalok.

S persze a szorgalom. Mert a művésztanároktól a segítséget, az útmutatást megkapják a képzősök, de az utat maguknak kell bejárniuk. S ha valaki időt és energiát szán arra, amivel foglalkozik, annak lesz gyümölcse. Egyik ilyen növendék Joó Luca, aki az idei OKTV Vizuális kultúra tantárgy versenyén az országos döntőben 20. helyezést ért el.

A 11.M-ben sok tehetség van, de akik kevesebb tálentumot kaptak ezen a téren, ők is keresik az útjukat. Mert van aki főzni szeret igazán, de hát az esztétikum, a kreativitás, a színek és formák harmóniája ott is fontos. Vagy van, aki épp a szénnel vagy a festékkel nem bánik mesteri módon, de a számítógépes grafikában viszont megcsillan az egyéni látásmódja, amit manapság sokan keresnek.

S az osztály tanulói nem csupán képzőművészetben jeleskednek, Farsang Máté például – több kiállítással már a háta mögött – Kazinczy-díjat kapott a szépkiejtési versenyen. Sokat dolgoztak, megérdemlik a pihenést, mondta Kerpel Péter, de azért nyáron sem szabad elfelejteni az alkotást, a gyakorlás a siker kulcsa itt is.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: