Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A jövő természettudósai

Horváth Andrea | 2022.11.28.

Természettudományos versenyt szervezett a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium a nyolcadikosok számára. Az iskola 2019-ben indította útjára ezt a vetélkedőt, melyet most – kényszerű szünet után – végre ismét megtarthattak a pápai és környékbeli diákok számára. A programmal a Petőfi természettudományos tagozatát szeretnék népszerűsíteni.

Három fős csapatok jelentkezését várták, az ugodi, a szanyi, a csóti általános iskolából érkeztek diákok, Pápáról pedig a  Weöres és a Munkácsy tanulói, valamint a Tarczy két csoportja vállalkozott a feladatra. A megmérettetés két részből állt, az első írásbeli feladatban 10-10 kérdést kaptak a résztvevők fizikából, biológiából, kémiából és földrajzból. A második fordulóban volt egy fizikai kísérlet, földrajzból képfelismeréssel lehetett pontokat szerezni, biológiából pedig a nemzeti parkokkal kapcsolatos ismereteikről adtak számot a nyolcadikosok, tájékoztatta a Pápai Médiacentrumot Kömöcsi István szervező.

A versenyt a szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola nyerte, a második helyen a Tarczy Lajos Általános Iskola, a harmadik helyen pedig a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjai végeztek. A helyezettek könyvjutalmat kaptak, melyet a Pápai Tankerület ajánlott fel.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: