Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A jövő tüzérségi eszközére várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség

Huszár Hajnal | 2024.01.10.

A Magyar Honvédségnek a modern haditechnikát értő és kezelni tudó fiatalokra van szüksége – e céllal hirdette meg november közepén meg a honvédelmi miniszter az Embert a vasra toborzó kampány folytatását. A toborzás ezúttal a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárnál rendszeresített Panzerhaubitze 2000 önjáró lövegek kezelőszemélyzetének feltöltését célozza – közölte a Pápa Városi Televíziónak adott interjúban Soós Gyula alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka.

-Szeretnénk megtalálni azokat a fiatalokat, akik a tatai dandárnál kívánnak szolgálni és ott a PZH önjáró löveg üzemeltetését, kezelését végzik majd. A PzH 2000 önjáró löveg a jövő tüzérségi eszköze: pontos, nagy hatótávolságú, mozgékony és gyors  – fogalmazott az alezredes, kiemelve, hogy Pápáról és környékéről is várják a katonai hivatás iránt érdeklődőket.

A speciális katonai feladatra hölgyeket és urakat is várnak, az elsődleges célcsoport a 18-40 év közötti korosztály, de idősebbek jelentkezhetnek a feladatra. Feltétel a legalább 8 általános iskolai végzettség, a büntetlen előélet, a fizikai és pszichológiai terhelhetőség, a magyar állampolgárság és a magyar lakóhely.
-A katonai hivatás iránt érdeklődők jelentkezését lehetőleg január végéig várjuk, hiszen február 12-én indul a kiképzés és előtte még az adminisztrációs feladatokat el kellene végezni. A jelentkezőket  Veszprémben, a Jutasi úti toborzóirodában fogadjuk, de az iranyasereg.hu weboldalon is megindíthatják a folyamatot.

A leendő katonák felkészítése 8 hetes alapkiképzéssel kezdődik Tatán, ez idő alatt hétvégén utazhatnak haza a jelentkezők, ezt követően azonban 7.30-tól 16 óráig tart a napi szolgálati idejük.
-Az alapkiképzés során a megfelelő fizikai állapot elérése és különböző harcászati gyakorlati, elméleti felkészítés zajlik. Az alapképzésre történő bevonuláskor a jelentkezők 3 évre szóló szerződéses szolgálati jogviszonyt kötnek a Magyar Honvédséggel, amely akár a mindenkori nyugdíjkorhatárig meghosszabbítható – tájékoztatott Soós Gyula.

A világ egyik legmodernebb tüzérségi eszközének kezelése kiemelt feladat, amiért kiemelt juttatás jár – hangsúlyozta az alezredes. Ez azt jelenti, hogy már az alapkiképzés idején bruttó 737.000 forintos illetményt kapnak a jelentkezők.
A toborzókampány keretében 3-400 fiatal jelentkezését szeretné elérni a Magyar Honvédség. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: