Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A kertbarátok magasra merészkedtek

Horváth Andrea | 2024.03.25.

A víz világnapja alkalmából a Tapolcafői Kertbarát Kör tagjai ellátogattak az 1968-ban átadott pápai víztoronyba. 150 lépcső vezetett az első szintig, majd a második szintre érve, a 210 lépcsőfok megtétele után, kivételes látványban volt részük, olvasható a közösség beszámolójában. 

Az első szinten az építés történetét kísérhették végig képes tablókon keresztül. A pápai víztorony 8,7 méter széles és 5 méter mélységű betonalapon nyugszik, melynek elhelyezéséhez 2900 köbméter földet kellett kitermelni. 1967 nyarának végén kezdődött az építése, és alig kilenc hónap alatt készült el több ezer tonna vasbetonból. Az építmény 41,5 méter magas, a falai pedig helyenként fél méter szélesek. A víztorony akár 1500 köbméter vizet is képes befogadni. 

 Baki Csaba Pápai Vízmű laboratóriumának vezetője arról tartott előadást, hogy a víztoronyban tárolt víz honnan jön, milyen minőségű, A kertbarátok büszkén hallgatták, hogy Tapolcafőről érkezik a víz a víztoronyba, valamint mindegyik kút rendelkezik ásványvíz-minősítéssel is.

A csoport külön örült annak is, voltunk arra, hogy tapolcafői személy is részt vett a torony építésében, mégpedig Banai Károly és az általa vezetett ácsbrigád.

Fotó: Tapolcafői Kertbarát Kör

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: