Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

A kimaradt ziccerek és tizenegyes megbosszulta magát, kikapott a Perutz

Haraszti Gábor | 2024.04.13.

A Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában közvetlen riválisát fogadta a Perutz FC. A pápaiak a Balatonfűzfő elleni rangadón minden helyzetüket elpuskázták, amit az ellenfél megbüntetett. 

Két, idén még veretlen alakulat csapott össze a Perutz stadionban, ahol a hazaiak 48 ponttal a negyedik, a vendégek 51 egységgel a második helyen álltak a kezdő sípszót megelőzően.

Jól kezdte a mérkőzést a Perutz, három komoly lehetősége is volt az első fél órában. A 9. percben Varga Bence vezette a kontratámadást, majd Nagy Krisztiánhoz passzolt, aki a bal kapufa mellé lőtt. A 23. percben Nagy Krisztián volt az előkészítő, Nagy Dávid azonban fölé bombázott. Egy perccel később Bíró bal alsóba tartó labdáját ütötte oldalra Présing. Két perccel később Nagy Bálint felívelése Nagy Krisztiánhoz került, ziccerét a kapus bal lábbal védte. A 41.percben ismét Nagy Krisztián pillanatai következtek, aki három védőn is túljutott, már csak a kapussal állt szemben, de Mocher ismét védett. Jól játszott az első félidőben a hazai 11, játékából „csak” a gól hiányzott, izgalmas második felvonásra volt kilátás.

A második etap első perceiben büntetőhöz jutott a Perutz, egy szabadrúgásnál az egyik vendég játékos kezére pattant a labda. A büntetőt Varga Bence középre lőtte, Mocher azonban számított rá és megfogta a tizenegyest. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ellenfél büntetett: a 63.percben Kakas helyezett higgadtan a kapu bal sarkába 0-1. A 82. percben Nagy Bálint szabadrúgását szedte ki a jobb felsőből Mocher, a 86. percben Erdősi gurított centikkel a bal kapufa mellé, a hosszabbításban pedig egy kapu előtti kavarodás után megint Erdősi került helyzetbe, a vendég kapus azonban ismét védeni tudott. A hátralévő percekben is mindent megtettek a pápaiak, de nem sikerült egyenlíteni.

Perutz FC – Fűzfői AK 0-1 (0-0) Gsz.: Kakas

Kun-Szabó Attila: A múlt héthez hasonlóan ismét a számtalan kimaradt lehetőség miatt nem tudtunk nyerni. Az első félidőben háromszor vezettük a kapusra a labdát, sikertelenül. A félidőben azt kértem, hogy gyorsabban játsszuk át a középpályát, próbáltuk a futógyorsaságunkat kihasználni. Az ellenfél kapusa ma extra teljesítményt nyújtott, ettől függetlenül ott volt a kezünkben a győzelem.

Jegyzőkönyv hamarosan!

A Perutz április 20-án Várpalotára utazik.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: