Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

A klímaváltozás miatt éhesek a keszegek és embert is támadnak!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.09.13.

Naponta legalább 15 turista fordul orvoshoz, miután az éhes tengeri keszegek megharapták őket.

A spanyolországi Benidorm üdülőhelyen fájdalmas tapasztalat során ébrednek rá az éghajlatváltozás jelenségére a turisták, ugyanis szakértők szerint a hőség hatással van a kis szürke tengeri keszeg anyagcseréjére, amely elkezdte megrágcsálni a fürdőzők – különösen az idősek – bőrén lévő szemölcsöket, anyajegyeket és apró sebeket.

Naponta legalább 15 turista fordul kezelésre Alicante strandjain, miután megharapta őket a hal. A szakértők egyetértenek abban, hogy az ok a szokatlanul magas vízhőmérsékletben keresendő.

„A Földközi-tenger jelenleg melegebb a szokásosnál, 29 és 30 fok között van a hőmérséklete, és ez befolyásolja a halak táplálékigényét”, mondta Alfonso Ramos professzor az Alicantei Egyetemről, aki szerint emiatt a halak idén a szokásosnál közelebb merészkednek a parthoz.

„Ez a hal hozzászokott ahhoz, hogy etetik. Sokan lehetnek, és nem úsznak el az emberektől, ezért csipegetik a sebeket”, mondta Ramos, aki azt javasolja a turistáknak, hogy ne menjenek a vízbe csillogó ékszerekkel, mert az más agresszív halfajokat is odavonzhat.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: