Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - SPORT

A magyarok ott vannak a szeren a világkupán

Csrefko Judit | 2023.09.02.

Magyar részről egy női és négy férfi tornász vesz részt a törökországi Mersinben zajló világkupán.

A férfiaknál minden szeren lesz magyar döntős – közte a győri Tomcsányi Benedek és Mészáros Krisztofer is bejutott a fináléba – a világkupán, melyen a nőknél Szilágyi Nikolett felemáskorláton, gerendán és talajon is fináléba jutott.

A második selejtezős napon Szilágyi gerendán 12,400 ponttal másodikként került a legjobb nyolc közé, talajon 12,300 ponttal pedig hatodikként, míg a pénteken első számú tartalék volt felemáskorláton, de ezt végül fináléra váltotta, mivel egy finn tornász sérülés miatt nem tudja folytatni a versenyt – olvasható a hazai szövetség közleményében.

A férfiaknál Mészáros Krisztofer (13,900) és Tomcsányi Benedek (13,725) bejutott az ugrás döntőjébe. Gyűrűn Kiss Balázs (13,450), nyújtón pedig Balázs Krisztián (13,050) került a vasárnapi fináléba. Pénteken talajon Tomcsányi, lólengésben Kiss, korláton pedig Mészáros harcolta ki a döntős szereplést.

A jövő héten Szombathelyen rendeznek Challenge világkupát, amelyen több mint harminc nemzet képviselteti magát. A vb-re szeptember 30. és október 8. között kerül sor Antwerpenben.

(Nyitókép: Mészáros Krisztofer/ Magyar Torna Szövetség Facebook-oldala)
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: