Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KULTÚRA

A marosvásárhelyi teátrum társulata nyerte el a kisvárdai színházi fesztivál fődíját

Csrefko Judit | 2024.06.30.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának produkciója nyerte el a versenyprogram fődíját a szombaton zárult Magyar Színházak 36. Kisvárdai Fesztiválján.

A kisvárdai színházi fesztivál szakmai programjában idén huszonhét előadás szerepelt, közülük tizenhetet a versenyprogram keretében láthatott a közönség. Az öt tagból álló szakmai zsűri döntése alapján a Kulturális és Innovációs Minisztérium fődíját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata kapta a Bocsárdi László rendezésében színpadra állított Csónak, avagy előttünk az özönvíz című előadásértr – írják az MTI közleményében.

Az ígéretes tehetségek számára alapított Teplánszky-díjjal Polyák Anita és Szabó János Szilárd színművészeket jutalmazták.

A szaktárca a társulati munkáért odaítélt díjak sorában elismerésben részesítette a Zentai Magyar Kamaraszínház Handabasa, avagy a fátyol titka és a Nagyváradi Szigligeti Színház Csárdáskirálynő című előadását, illetve a Háztűznéző című darabot.

A közjáték-mesteri különdíjat a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat műszaki dolgozói kapták a Csónak, avagy előttünk az özönvíz című előadásban történő közreműködésért, míg Kisvárda polgármesterének díjával Bajkó Blanka Alíz jelmeztervezőt jutalmazták.

(Fotó: Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja Facebook-oldal)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: