Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A megye legjobbjai meséltek Pápán

Pintér-Papp Eszter | 2023.02.13.

Ma délelőtt rendezték a megyei mese- és prózamondó verseny döntőjét a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, ahol több évtizedes hagyománya van már ennek a megmérettetésnek.

A versenyre Pápán kívül Ajkáról és Veszprémből érkeztek versenyzők, akik egy szabadon választott mesével vagy prózával álltak a zsűri elé – tudtuk meg a verseny szervezőjétől, Fribékné Hochhaus Mária gyógypedagógustól.

A szervezők a versennyel a magyar népmesék fontosságára szerették volna irányítani a figyelmet, így a legtöbb döntőbe jutott diák magyar népmesével készült a mai napra.

A gyerekek szemlátomást nagyon izgultak a verseny előtt, de mint Fribékné Hochhaus Mária köszöntőjében elmondta, ők már mindannyian nyertesek, hiszen elmondhatják magukról, hogy bejutottak a 17 legjobb közé, a megyei döntőbe.

A zsűri döntése értelmében az alsó tagozatosok közt Klics Viktória végzett az első helyen, a második Bogdán Roland, a harmadik Horváth Dávid Szabolcs lett. A felsősök közt Magyarósi Dorina volt a legjobb, Csukárdi Ármin a második helyen végzett, a harmadik helyezést Molnár Marcell érdemelte ki. A szakiskolások mezőnyében Pente Kevin lett az első, Pozsár Attila a Második, míg Fazekas Szabolcs a harmadik helyen végzett. A készségfejlesztő iskolások közül Máté Mózes végzett az első helyen, míg Horváth Dániel lett a második helyezett.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: